Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé vypalování

Od: martinp odpovědí: 8 změna:

prosím o radu, strašně dlouho mi trvá vypálení dvd na pc, jeden disk se mi vypaluje zhruba tři hodiny, bez ohledu na to, jakou rychlost vypalování nastavím, vypalovačku mám cca dva a půl roku, dříve bylo vše v pořádku, program mám nero, zkoušel jsem také ashampoo burning studio 6 free, ale se stejným výsledkem. čím to může být? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

0x

Je možné že vypalovačka odchází do křemíkového nebe :)

hodnocení

0x

Pokud je disky po vypálení čitelný, tak tam asi zafunguje ochrana proti podtečení zásobníku. Prostě ti PC nestačí dodávat data na vypalování. Něco je špatně.

hodnocení

0x
No celkem normální doba pálení filmu je cca hodina a půl +/- aspon i mně a mám starší pc, zkus napsat přibližné parametry svého PC se slabším kouskem prostě nemůžeš čekat pálení a convert poběží dokupy rychlostí blesku.Starší AMD CPU s 256Mb RAMkou nečekejte rychlé vypalování.S pozdravem Adam.*cteni*

Nevím jak u tebe, ale jednovrstvé DVD se při běžných rychlostech vypaluje asi 10 - 15 minut.

Když jsem měl ještě celer 600 tak jsem musel vypalovat pouze na 4x, pokud jsem dal více tak neustále padal buffer a vypalování trvalo opravdu strašně dloho. Pokud Adam vypaluje i na nejnižší rychlost moc dlouho tak to by musel mít už mooooc starou šunku. Nicméně u tazatele je jiný problém. Bd mechanika vadná, nebo datakabel, nebo bych to viděl na vypnuté DMA pokud jsem o PATA vypalovačku

google.cz/...

toť mé odhady, dohady :)

Adam to bere dohromady i s konverzí AVI videa do dvd formátu a následné pálení.Řekněme že předpokládal BFU který bere dlouhé vypalování začínaje přatežením videa do Nera až po vyplivnutí DVDčka.A z mých zkušeností vypadnutý kabel znamená žádné vypalovaní.Ale každý má svoje zkušenosti.

Ano vypadnutý znamená že vypalovačka neni,ale VADNÝ datakabel (psal jsem přeci vadná mechanika nebo datakabel ;))

kejki3
hodnocení

0x

Pravým na Tento počítač, Spravovat, Správce zařízení, řadiče IDE, Primární a sekundární - nikde ve Vlastnostech (Pravé tlačítko, Vlastnosti, karta Upřesnit nastavení) nesmí být aktuální režim přenosu PIO - pak jdou data přes procesor a pomaaalu. Buď bude stačit změnit na příslušné DMA a restart, nebo najdeš návod na cdr.cz

Příčinou je buď vadný datový kabel, nebo stačí čtení nějakého špatného média a dojde k přepnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]