Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes jsem dělal čistou instalaci Windows 7, ale u instalace, při prvním restartu, se mi počítač sekne na logu Intel s výběrem biosu. Dole je "B2" a nejde dělat nic, ani vybrat bootovaci usb, ani spustit bios. Nikdy se předtím nic takovýho nestalo, čistou instalaci Windows dělám zhruba 2x do roka, vždy stejnej postup, bez problémů. Až teď. Zjistil jsem, že by to údajně mělo souviset s biosem, tak jsem si našel obnovovací soubor, ten jsem podle návodu zkopíroval na flashku, dal do pc, vytáhnul "jumper" ze základovky, spustil. Po zapnutí se točí všechny 4 větráky, hodně nahlas (na skříni, grafika, procesor a zdroj), po chvílí se i objeví logo Intel, ale dál nic. Nechal jsem PC takhle běžet přes hodinu, ale pořád nic. Existují další způsoby, jak obnovit bios nebo resetovat základovku? Zkusil jsem odpojit všechny komponeny, usb a postupně přidávat, ale nijak to nepomohlo. Je ještě možný, že je něco s grafikou. Bohužel nemůžu grafiku odpojit, neměl bych pak kam zapojit monitor a zjistit tak, jestli to funguje.. )
Základovka je Intel DP43TF
Děkuju za každou pomoc, já už fakt nevím, co s tím...
Zdravím. Skusil jste vyndat knoflíkovou baterii? Jestli áno a nepomohlo popis je nasledovný. Nestačí jumper jenom vytáhout, mosíte ho přemístnit:
Prepojka CMOS Prepojka
CMOS sa používa na vymazanie konfigurácie CMOS na resetovanie pamäte CMOS. To má rovnaký výsledok ako pri vyberaní batérie CMOS. Ak chcete použiť tento prepojovací mostík:
Odpojte napájanie počítača
Posuňte jumper z kolíkov 1 a 2 na kolíky 2 a 3.
Zapnite napájanie a zapnite počítač.
Počkajte 10 - 15 sekúnd.
Vypnite počitač a odpojte napájanie.
Presuňte jumper späť na kolíky 1 a 2.
Znova pripojte napájanie a zapnite počitač.
Jestli nepomúže reset biosu, tak bych vyndal modul paměti /pozor na el. výboj/ očistil kontakty a vložil zpět a zapnul PC. Jestli máte moduly dva, zkusil bych je po jednom vytáhnout a nechat na zkoušku jenom jeden.
Sorry na foto vidím Bios Setting F2 a Boot Menu F10. Tak klikněte na uvedené klávesy, buď do nastavení Biosu nebo do Boot Menu a pokračujte v nastavení
manuál str.59 (PDF, 5MB): Updating BIOS
specifikace str.76 [PDF, 400KB]: chybové kódy POST
Tedy alespoň předpokládám, že ty 50 a B2 jsou POST kódy ...
Grafiku můžeš dočasně použít z jiného PC (nemyslím, že v grafice je problém).
Nápad s ps/2 klávesnicí je také dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.