Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obnovit bios? (B2, Intel)

Od: kratuzek odpovědí: 7 změna:

Zdravím, dnes jsem dělal čistou instalaci Windows 7, ale u instalace, při prvním restartu, se mi počítač sekne na logu Intel s výběrem biosu. Dole je "B2" a nejde dělat nic, ani vybrat bootovaci usb, ani spustit bios. Nikdy se předtím nic takovýho nestalo, čistou instalaci Windows dělám zhruba 2x do roka, vždy stejnej postup, bez problémů. Až teď. Zjistil jsem, že by to údajně mělo souviset s biosem, tak jsem si našel obnovovací soubor, ten jsem podle návodu zkopíroval na flashku, dal do pc, vytáhnul "jumper" ze základovky, spustil. Po zapnutí se točí všechny 4 větráky, hodně nahlas (na skříni, grafika, procesor a zdroj), po chvílí se i objeví logo Intel, ale dál nic. Nechal jsem PC takhle běžet přes hodinu, ale pořád nic. Existují další způsoby, jak obnovit bios nebo resetovat základovku? Zkusil jsem odpojit všechny komponeny, usb a postupně přidávat, ale nijak to nepomohlo. Je ještě možný, že je něco s grafikou. Bohužel nemůžu grafiku odpojit, neměl bych pak kam zapojit monitor a zjistit tak, jestli to funguje.. :))

Základovka je Intel DP43TF

Děkuju za každou pomoc, já už fakt nevím, co s tím...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Skusil jste vyndat knoflíkovou baterii? Jestli áno a nepomohlo popis je nasledovný. Nestačí jumper jenom vytáhout, mosíte ho přemístnit:

Prepojka CMOS Prepojka
CMOS sa používa na vymazanie konfigurácie CMOS na resetovanie pamäte CMOS. To má rovnaký výsledok ako pri vyberaní batérie CMOS. Ak chcete použiť tento prepojovací mostík:

Odpojte napájanie počítača

Posuňte jumper z kolíkov 1 a 2 na kolíky 2 a 3.

Zapnite napájanie a zapnite počítač.

Počkajte 10 - 15 sekúnd.

Vypnite počitač a odpojte napájanie.

Presuňte jumper späť na kolíky 1 a 2.

Znova pripojte napájanie a zapnite počitač.

doplněno 05.04.19 01:38:

Jestli nepomúže reset biosu, tak bych vyndal modul paměti /pozor na el. výboj/ očistil kontakty a vložil zpět a zapnul PC. Jestli máte moduly dva, zkusil bych je po jednom vytáhnout a nechat na zkoušku jenom jeden.

kratuzek
hodnocení

Ano, baterii jsem zkusil na pár minut vytáhnout, ale bez výsledku..

Druhou radu jsem zkusil teď a taky bohužel nepomohlo.

RAM jsem samozřejmě zkusil vytáhnout, stejně jako ostatní komponenty

kratuzek
hodnocení

Na tomhle se mi to vždy sekne,akorát dole je B2, namísto 50

Jak obnovit bios? (B2, Intel)

hodnocení

0x

Sorry na foto vidím Bios Setting F2 a Boot Menu F10. Tak klikněte na uvedené klávesy, buď do nastavení Biosu nebo do Boot Menu a pokračujte v nastavení

kratuzek
hodnocení

Přečtěte si první dvě věty, prosím.

Zdravím, dnes jsem dělal čistou instalaci Windows 7, ale u instalace, při prvním restartu, se mi počítač sekne na logu Intel s výběrem biosu. Dole je "B2" a nejde dělat nic, ani vybrat bootovaci usb, ani spustit bios.

hodnocení

0x

Větráky se naplno točí proto, že se neaktivovaly včechny I/O hodnoty k řízení hardware biosem. No, deska je asi v kopru, což se nelze u tak starého muzejního kousku (LGA775, 2008) vůbec divit.

Ještě můžete pro vstup vyzkoušet klávesnici s konektorem PS2...

lmgify
hodnocení

0x

BIOS + Recovery BIOS

manuál str.59 (PDF, 5MB): Updating BIOS

specifikace str.76 [PDF, 400KB]: chybové kódy POST

doplněno 05.04.19 07:47:

Tedy alespoň předpokládám, že ty 50 a B2 jsou POST kódy ...

doplněno 05.04.19 07:53:

Grafiku můžeš dočasně použít z jiného PC (nemyslím, že v grafice je problém).

Nápad s ps/2 klávesnicí je také dobrý.

Jak obnovit bios? (B2, Intel) #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]