Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetbanking - PC vs Android

Od: kick* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

myslíte, že je bezpečnější používat internetbanking (servis 24) na mobilu než na pc? Kvůli virům atd. v pc.

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

skokycz*
hodnocení

0x

Ne. Protože standart GSM není nic zázračného v kodování signálu. A co se týká pc, tak riziko virů je , ale rozumným chováním u pc jej lze velmi eliminovat , chce to pravidelně aktualizovat systém, antivir, mít firewall (ale takový ten funkční, ne pro srandu králíkům) . Ostatně ochrana pc je nejen pro internet banking, ale i pro vaše osobní data ... ne? V pc máte určitě pohodlí větší než na mobilu. Navíc do pc určiitě postahujete i elektronické výpisy z účtu , do mobilu těžko. Každá transakce je však chráněna několika stupni... třeba KB ... v pc mám certifikát, a banka má moje tel. č. takže se lognu (zadám adresu certifikátu, zadám heslo ) a jsem na účtu. Pokud chci něco dělat, tak musím zadat opět heslo a zadat jednorázový kod, který mi banka pošle při požadavku např. na odchozí platbu, nebo založení či změnu TP , takže a ni ukradený certifikát není nic tragického..

joudic*
hodnocení

0x

android bezpecny neni... viru se nebojte, ale v telefonu muze byt spousta aplikaci, ktere maji takove prava, jak kdybyste nekomu dali klice od bytu...
to, ze lidi si prava pred nainstalovanim aplikace nectou, ukazuji 5* hodnoceni u aplikaci na Googleplay, ktere chteji snad veskera prava k telefonu vymenou za nejakou "zabavnou kravovinu", tyto aplikace pak jedou v pameti telefonu stale spustene, maji pristup k internetu, nastaveni telefonu, hovorum, sms, adresari, mohou logovat to, co napisete na klavesnici apod.

doplněno 27.11.12 10:43:

kdezto na PC s kvalitnim antivirem a pripadne firewallem vam nic nehrozi (doporucuji ESET Smart security, rychly, kvalitni, nezatezujici PC, aktualizuje max par Kb, nevadi ani sebenarocnejsi 3D hre, zastavi i nechtene aplikace a adware) Vsechny ostatni antiviry se divaji na ESET hoodne zespoda, snad jen Kaspersky je na dohled :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]