Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokace od správce systému

Od: janmares odpovědí: 4 změna:

Při možnosti použití klapky -ctrl - k zobrazení textu nebo složky mi PC oznámí,že je to zablokováno od správce systému pro můj počítač,Doporučuje se obrátit na správce systému o odstranění tohoto zákazu.Nemohu se nikde dostat do kontaktu se správcem.Jsem starý člověk a nemám tolik zkušeností s PC.Prosím o návod,co mám provést.

Děkuji předem za ochotu a odpověď Jan Mareš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nějak nevidím důvod. proč by měla být klávesa Ctrl blokována. Předpokládám, že ve Vašem případě jde o jeden domácí počítač a správcem systému jste tedy Vy (jste tam přihlášený pod účtem, který má práva administrátora a můžete dělat změny). Napište, jaký máte OS Windows, v jakém programu se chybová hláška objevuje (např. prohlížeč internetu nebo textový editor) a její zcela přesné znění (obrázek hlášky asi nevložíte, ale bylo by to fajn). Také napište, zda to dříve fungovalo, hláška se objevila až později a náhle nebo jde o nově instalovaný program (případně, zda se hláška objevuje přímo v OS Windows). Také uveďte, zda jde o stolní PC nebo přenosný NTB. Zdravím!

doplněno 06.04.19 15:41:

janmares - obávám se, že se upínáte k myšlence, že Vám pomůže nějaká osoba, kterou oslovíte - nějaký správce Vašeho PC. Jenže taková osoba u Vás doma neexistuje a ta chybová hláška zřejmě nabádá k tomu oslovit správce systému např. ve firmě (toho IT, který tam obsluhuje a spravuje PC celé organizace). Takže, pro Vás je ta hláška zcela nepoužitelná (podobná je hláška, že když je problém s nějakou hrou, tak se máte obrátit na prodejce svého SW, což např. u hry stažené z internetu je půvabné). Ovšem, o jaký problém jde v tomto případě, nevím. Jen vím, že hledat správce nemusíte.

janmares
hodnocení

Asi jsem špatně položil otázku.Na odkaz jsem spolu s -ctrl- klepnul a měl se objevit podsoubor.Místo něho se objevilo upozornění ,které je přiloženo v obrázku (Operace byla zrušena...) s odkazem na správce systému.Zkoušel jsem několik možností,jak se se správcem spojit,ale nic jsem nenašel.Proto prosím ještě jednou o pomoc.

P.S.Na jednom obrázku je odkaz i s poukazem na správce.Jde o stolní PC a hláška se objevila náhle.

Blokace od správce systému
Blokace od správce systému #2

iz*
hodnocení

0x

Pane Mareši,

co je to za dokument? Jestli je to dokument stažený z internetu (čemuž by mohl nasvědčovat ten odkaz), nemusí být ve Vašem PC ten podsoubor k dispozici.

janmares
hodnocení

Když ono se to objevuje u všech souborů,kde chci použít - ctrl.Děkuji za ochotu odpovídat . Proto hledám možnost jak se spojit se správcem, JM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]