Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zajistit uchování e-mailů na serveru?

Od: misa503® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Zjistil jsem, že mi nazůstávají originální e-maily na seznam.cz. Zprávy se mi přeposílají na Thunderbird. Asi to bude někde v nějakém nastavení. Protože dříve mi originální e-maily na serveru zůstávaly. Nyní ale nevím, kde jsem co nastavil, že se mi originály mažou. Mám nastaveno : nemazat žádné zprávy na serveru, ale nestačí to, originální e-maily se mi stejně mažou.

Nemohl by mi někdo zde poradit, kde co by se mělo nastavit, aby mi originální zprávy na serveru zůstávaly?

Nastavuje se toto na serveru nebo v Thunderbirdu?

Děkuji za případné rady.

Jak zajistit uchování e-mailů na serveru?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Používám Outlook a v nastavení je možnost při protokolu pop3, ponechat zprávy na serveru. Zkoušel jsem to, funguje to, ale nepoužívám to. Mám nastaveno mazání zpráv na serveru po stažení do PC. Stahuji zprávy ze tří různých účtů a mám to všude stejně.

marek44
hodnocení

0x

Jestli to nebude nastavením v Thunderbirdu. Zkontroluj, jestli tam máš emailovou schránku nastavenou jako imap nebo pop3.

onehelp.cz/...

marek44

Aby ti emaily na serveru zůstaly, musíš mít nastaveno pop3.

nickys

Není to náhodou obráceně?

Musíš mít IMAP.

lmgify

IMAP ... zprávy jsou jen na serveru, nikam se nestahují, uživatel k nim jen přistupuje

POP3 ... zprávy se vždy stáhnout k uživateli, kde je čte; je možnost nemazat stažené zprávy ze serveru po stažení

Že by jsi měl POP3 a správce tvého serveru změnil nastavení a už nepodporuje volbu "nemazat zprávy po stažení"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]