Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý start monitoru

Od: ernie® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, konzultace.

Jedná se o pomalý start monitoru, cca 1 minuta po zapnutí.

Monitor VGA na dedikované grafice, 12 let starý, noname.

Až na ten zpožděný start funguje normálně.

NEJEDNÁ SE o pomalý start PC/Windows, poněvadž druhý monitor, televize na HDMI, startuje hned a normálně, win 8.1 s telkou nabíhají do cca 15 sec..

Při běžícím počítači, vypnutí monitoru jeho tlačítkem a následném zapnutí rovněž nabíhá pomalu.

Závada v monitoru, ne?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

A co to je za monitor? LCD? CRT? Jestli LCD, tak ten by měl naskočit rychleji.

hodnocení

LCD, zapomněl jsem napsat. No, začalo to jít pomalu v poslední době, jinak předtím to šlo normálně. Bude to tím monitorem, jinak to nevidím.

hm*

Může to být v monitoru, ale taky ve zdroji (má to adaptér, nebo se vede 230 rovnou do monitoru?). Závada se nejspíš bude zhoršovat. Tipuju na vadný materiál v ceně do 10 Kč, ale najít to ...

hodnocení

OK, ten má stejně dosloužíno, je čas na nový. Jen mě to tak zajímalo...

hodnocení

0x

Ono tento jev se projevoval u CRT obrazovek ve starých televizorech... Myslím si, že je to žhavením obrazovky. Obrazovka má nepřímo žhaveno katodu a dlouho trvá než se zestárlé vlákno nažhaví a zřejmě nemá už svoje parametry...

hodnocení

Co kdybych tam přiložil uhlí? *smich2*

Nahoře jsem psal, že to není CRT

Sypu na hlavu popel... Tak pak budeš mít v podsvícení zářivkou trubici a bude v ní otrávený plyn...

joudic*
hodnocení

0x

pokud to funguje, nechte to byt a pocitejte do budoucna s malou investici (kor pokud nedelate zadnou grafiku), mam samsung skoro 20 let stary, nahore jsou 2 cary, jednou za pulroku vyzaduje klepnuti, semtam se vypne a staci se jen dotknout fotobunkoveho on/off, veskerou praci delam na nem, protoze vim jak to bude vypadat po tisku, ikdyz mam druhy IPS panel po strane, ktery jsem musel stahnout na 50%, aby nesvitil vic nez ten stary. Mozna i proto mi na starem nevadi pracovat i 2 dny vkuse bez spanku, zatimco jini lidi si stezuji na bolesti hlavy po x hodinach.

Myslel jsem uz pred 5ti lety ze je nutna vymena a furt funguje, drzak ;) Clovek to musi brat tak, ze v cem vam vadi, ze se rozsvecuje tak dlouho, pocistac spustite a pak uz stejne pracujete x hodin.

hodnocení

OK, to pomalé rozsvěcování by tolik nevadilo, kdyby se to dělo jednou na počátku dne. Ale počítač funguje jako server vlastně a když na něm nikdo není, tak se monitor zhasne a PC běží na siťové sdílení pro TV, mobily, notebook atd... A to rozsvěcování pokaždé je dost otravné. No nic, s tou investicí se počítá.

hodnocení

0x

rozebrat a zkontrolovat čili vyměnit nafouklý kondíky na napájecí desce monitoru..

ps: pokud to je serverový monitor, který někdo vypíná, tak tu minutu snad jde oželet ne? A pokud je to monitor, ke kterému pořád někdo leze a minuta mu ukrajuje moc života, tak nevypínat monitor :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]