Nejste přihlášen/a.
Je velmi pravděpodobné (resp. podle popisu prakticky jisté), že fleška nemá deklarovanou kapacitu. Je na ní napsáno sice 300GB, v počítači se tváří jako 300GB, ale skutečná kapacita je mnohem menší (možná jednotky GB). Obvyklý čínský podvod. Ostatně 300GB je obvyklá kapacita SSD disků, ne běžné flešky.
Můžete se s tím smířit a používat ji jen do té skutečné velikosti, můžete na prodejci vymáhat peníze zpět, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat.
Dobrý den. Teď jsem se díval na Wish a tam stojí různé typy USB 256G 90-100 Kč, zatímco u nás tak od 1500- 2000 Kč. USB 512G tam je za 101 Kč. Souhlas s předchozími rádci. To Vaše USB tu kapacitu nemá. Z PC se Vám pravděpodobně zahájí přenos, ale pro nedostatek místa se vytvoří pouze jakýsi zástupce, který po opětovném přenesení do PC nehraje, protože to je jen zástupce, nikoli celý film.
Je to opravdu podvod, nebo chybné kusy z výroby. Většina SW na identifikaci nebo formátování to také nepozná. FAT tabulka té FLASHky opravdu ukazuje zmíněnou velikost, a proto se tváří, že do ni jde zapsat i těch 512G. Při fyzickém zápisu, jakmile zápis dojede na fyzický konec té paměti, tak adresa přeteče zase na nulu a jede dál. S tím většina testovacích programů nepočítá. Kontroluje si jen, že sedí kontrolní součet, že načte zpátky to, co zapsal. Takže jediný způsob jak na to přijít, je kontrolovat nepoškození prvního souboru, na FLash. Ten jediný to poškodí vždy, jakmile dojde k přetečení adresy na nulu. Další soubory jsou zase v pořádku až do dalšího přetečení adresy, kdy to poškodí opět první soubor. Ověřeno mnoha testy.
Rada? Nekupovat to. No, nekupovat? Za cca 100kč, koupíte většinou 8, 16, nebo 32G. Bez záruky, Je to na každém. Taky jsem si naběhl, vyšla na mě 16G, druhá byla 32G, proto ty testy. Zatím, už asi rok slouží.
Zapoměl jsem na radu co s tím. Otestovat fyzickou velikost. Potom ji rozdělit. První oddíl musí být o trochu menší než fyzický, naformátovat, a zbytek nechat být.
Nevím. Test jsem dělal já. Ale to formátování mě dělali ajťáci pod linuxem. Ve win ta FATka nešla obejít. Nešla donutit na menší velikost. Furt se tvářila jako 256G.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.