Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Libre office změna písma

Od: nekol odpovědí: 5 změna:

zdravím, mám text který se v Libre Office a WorldPadu zobrazuje takto: " “PĹ™ed nÄ›kolika generacemi " Jiný text je ale OK. Ale v poznámkovém bloku je text normálně čitelný. Poraďte kde dělám chybu? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Tohle by nefungovalo?

1. Otevřít v Pozn.bloku

2. Soubor/Uložit jako

3. Zvolit (dole vpravo vedle OK) Kódování: UTF-8

4. Uložit pod jiným jménem

5. Otevřít v LibreOffice

Nebo přímo v LibreOffice by při otevírání souboru mělo být možné v dialogovém okně v políčku "Text - (vybrat kódování) (*.txt)" zvolit příslušné ódování původního dokumentu (win1252, iso8859-2 apod.)

nekol
hodnocení

díky moc, funguje ! ale přes PSpad.

hodnocení

0x
Nastavit kódování písma. Windows 1250, iso 8859-1 atd...
nekol
hodnocení

děkuji, ale nevím kde - v Ofiu jsem nic takového nenašel, ve W7 jsem našel pouze změnu na angličtinu. moc to neumím..

nekol
hodnocení

potřebuji tento text překódovat tak aby šel zpracovat v OpenOffis, jestli to vůbec jde. děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]