Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vyměnil jsem kazetu, černou, v tiskárně a ta hlásí kazety nerozpoznány, tak jsem vyměnil i zbytek a hlášní je stejné. Měl jsem kazety z gigaprintu a jely bez problému, stejné jsem koupil a dal teď do tiskárny a nejede. Dá se to nějak obejít?
Dík, pokud někdo poradí
J50
Mám multifunkční tiskárnu také Epson. Používám běžně alternativní náplně s čipem a není problém. Tiskárna mě upozorní, že používám neoriginální náplně, tak to odklepnu a normálně tisknu.
Ideální je, když už máte inkoustovou tiskárnu, tak jí předělat na CISS, jde to u každého typu a výjde to na pár korun. Dnes už výrobci takové tiskárny nabízejí a díky tomu jsou originální náplně v lahvích a mnohem lacinější. Pak lze tisknout levně a s originály - nebudem si nalhávat, že originální inkousty jsou barevně mnohem stabilnější a nemají tendenci zasychat
Ten kdo vám ty náplně prodal za ně musí ručit. Tak mu ty šmejdy běžte omlátit o hlavu !
Kdybyste koupil kvalitního epsona s tankovými zásobníky tak takové blbosti nebudete řešit - dolívaný inkoust je levný (originál) a nemá pochopitelně žádný čip. A provozní náklady na stránku by se vám snížily na prakticky nepočitatelnou velikost (ten papír je dražší)
naopak, pokud tiskárna hlásí kazety nerozpoznány, tak se nespojily kontakty, v případě správné funkce kontaktů by začala tisknout, ale na papíře by byly tiskové chyby, pak by se jednalo o ucpané trysky
OK, omlouvám se, je to tak, já jsem měl v hlavě jiný případ na jiném fóru, kde byl problém s tiskovou hlavou.
tryska jsem přes SW v PC čistil, ještě zkusím najít ty kontakty. Nové náplně stojí 1400, od Gigaprintu je mám asi méně než za plovic. Měnil jsem je asi 3x a vždycky to jelo bez problémů.
Možná bude jednodušší tiskárnu vyhodit a koupit za Dva klacky novou, na domácí tisk účtů a faktur z mall.cz to stačí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.