Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odeslání videa

Od: jaro* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám natočené videa z fotoaparátu. Chtěl jsem poslat video emailmem. Klikl jsem jak při odesílání fotek na přiložit soubory našel jsem video dal otevřít video se přeneslo do emailu ale napsalo to soubor avi se nepodařilo nahrát. Videa mám s označením SDC. Jak to opravit? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

6x

Posílání videa emailem je to samé, jako posílání brambor dopisem. Email je určený na to samé, jako dopis. Takže brambory balíkem a video třeba přes leteckaposta.cz/....

hodnocení

2x

Video, i když je krátké, tak může zabrat velký prostor (mnoho dat na přenesení).

Takže si zjisti jak velké je video, které chceš posílat jako přílohu e-mailu.

Někdy je povolená velikost přílohy e-mailu 10MB, někdy je to 50MB ale více to určitě není.

Videa je vhodnější poslat přes službu typu ÚSCHOVNA nebo ULOŽ TO. Tam to video nahraješ a příjemci pošleš odkaz, ze kterého si video on zase stáhne.

tomas11*
hodnocení

1x

jak jednoduché

Odeslání videa

hodnocení

0x
Zabalit do rar,zip, nebo 7z. Nahrát na ulozto.cz , sendspace.com nebo podobne úložiště. Vygenerovany link poslat příjemci pro stažení. Pokud chcete zmenit format videa je treba stáhnout konvertor. Pokud se jedna o citlivé/osobni videa doporučuji po zabalení i zahesloval -> popřípadě zahesloval na ulozisti.
atunu

Trochu mi uniká smysl použití bezeztrátové komprese, když video, které se tazatel snaží poslat, již na 99% prošlo nějakou ztrátovou kompresí.

Důvod použítí?

Video v zipu, nebo v raru se většinou nezmenší.

kiulov
hodnocení

0x

víme kulový, cílový mail provider a tvůj, Někde je limit velikostí. také jak přistupuješ k mailu (web, klient), slušné klienti napíší že ani nezačnou přílohu uploadovat, že je velká. Někde ale praxe toto selže a po odeslání 30MB na pitomý seznam se dozvím, že zpráva byla odmítnuta.

Ani hlášku neznámého webmailu nevíme.

Praktické info: mailový protokol (který skutečně nebyl před 30 lety zamýšlen na posílání megasouborů) zvyšuje velikost zprávy (při odesílání i přijímání) kvůli zpátečníckému base64 kodovani velikost asi o 25-50% (ačkoli ně+kde tvrdi 33.4%, já naměřím 50%). ačkoli teoreticky webmaily by toto mohly obejít. ...

Další otázka, zkomprimoval si video dostatečně? prod daný účel? Například pro fullhd stačí do 2-5 Mbps. pro HD do 2Mbsp ... orientačně řečeno. Původní videa z kamer mají velmii vysoký bitrate například 240 Mbps (top end), 100Mbps dobré 4K, 60Mbps běžné 4k...25Mbps FullHD. >>> Orientačně, pokud si to vydělíš, tak video z foťáku je nafouklé zhruba 10x...

hodnocení

0x

Videa o velikosti do 10-12 MB většinou není problém poslat. Stačí otevřít nový mail a otevřít složku s videem. Pak video uchopíte a přetáhnete do mailu. Pak odeslat.

Někdy je dobré video převést do jiného formátu, tím ho lze také zmenšit, aby šlo odeslat.

hodnocení

0x

Pohodlnější je použít Google Gmail, účet má stejně každý majitel smartphonu zřízený. Pak nemusíš rozlišovat co přímo a co přes nějaký jiný server - Gmail to udělá jednoduše za tebe.

Stačí číst okolní dotazy a odpovědi, aby se člověk poučil. Třeba zde od Yakuba.

ipnoob

co jako přímo a co jako přes jiný server? jsi si jistý že používáš správné termity?

Já ano.

Úschovnu, Leteckou poštu a podobné považuju za jiné servery.

Google disk který je schovaný za automatickou činností Gmailu za to nepovažuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]