Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuložené úpravy ve Wordu i přes CTRL + S?

Od: korektorka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

dělala jsem korekturu absolventské práce, už jsem ji měla hotovou a odeslala autorce, která mi ji "vrátila" s tvrzením, že je to původní podoba, kterou mi posílala ona. Nechtělo se mi tomu věřit, protože práci vždy opravuji přímo do souboru, který mi dotyčná osoba pošle, navíc CTRL S mačkám po každé sebemenší opravě. Večer jsem vždy soubor zavřela a ráno otevřela a vše bylo tak, jak mělo, tedy v opravené podobě, ale když soubor otevřu nyní, je to skutečně původní podoba. Tušíte někdo, kam by se mohla opravená verze podít? Je nějaká šance, jak ji získat zpět? Jsem z toho zoufalá, nevím, co s tím.

Práce byla psaná v klasickém Wordu.

Předem moc děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud máte Word nastaven správně, stačí k uložení když kliknete na křížek vpravo nahoře na uzavření a Word se sám zeptá, zda chcete změnu uložit. Jinak klasicky vlevo nahoře Soubor - Uložit, nebo Uložit jako. A nebo pak máte-li nastaveno automatické ukládání. Záleží také kam soubor ukládáte, třeba jste místo změnila. Zkuste napsat název souboru do průzkumníka (dole vlevo tlačítko Start a vyhledávací pole). Uvidíte, jestli se objeví na více místech.

hodnocení

0x

Bohužel nepíšete vůbec nic o svém operačním systému ani o programu v kterém to otvíráte, ale zkusil bych se podívat do nastavení onoho programu, kam ukládá dočasné soubory. Word to má v nastavení -> možnosti -> uložit

Neuložené úpravy ve Wordu i přes CTRL + S?

hodnocení

0x

Nemáte nastavené "revize", a vypnuté sledováni změn? support.office.com/...

Taky je možné, jak píše Yakub, že jste opravovala dokument otevřený z přílohy emailu, který je uložený kdesi v dočasných souborech programu, ktarým se přistupovalo na email a následně jste poslala dokument původní. Jinak mačkat preventivně control+S "po každé sebemenší opravě"... No comment *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]