Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovení souborů

Od: bruno2® odpovědí: 7 změna:

Omylem jsem poslal z externího disku do koše několik souborů s fotografiemi. K jejich obnově jsem použil program Recuva. Obnovení proběhlo, program ohlásil, že byly obnoveny všechny smazané soubory. Ve složce, ve které by měly být obnovené soubory uloženy se však nachází pouze seznam bitmapových obrázku, každý o velikosti 544 bajtů. Nevím, jak mám pokračovat. Umí někdo poradit? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, tak, pokud jsou obrázky v Koši a jen nemohou najít cestu zpět, tak ji znovu vytvořte - přesně na místě (ext. HDD), kde byly a složky, kde byly (např. Obrazky / Dovolena / Brusel) a zkuste znovu obnovit z Koše. A celé s připojeným a načteným ext. HDD. Zdravím!

hodnocení

1x

1) Jak se Vám teď to externí zařízení hlásí? Pokud jako vyměnitelný disk, tak tam koš neexistuje, stejně jako když něco smažete po síti ... si to můžete vyzkoušet. Vložte USB flash disk a když dáte delete, bude vás varovat od "trvalého odstranění" stejně, jako když použijete "shift+delete"

2) Pokud se Vám to hlásí jako místní disk, tak tam koš už funguje, ale je to koš systému (ten na Cčku) a mělo by se Vám podařit cokoliv obnovit pomocí tlačítka obnovit v koši, pokud je disk připojen pod stejným písmenem. Jak se Vám ten ext. disk připojil? Je to stejné písmeno jako to, které je uvedeno u "původní umístění" v koši?

3) Rozhodně na ext. disku žádné adresáře nebo složky nevytvářejte - mohl byste přepsat ono místo, kde vymazaný soubor fyzicky je a nešel by obnovit. Taktéž se obnovovaná data mají obnovovat jinam... a to je právě to, co se myslím stalo u vás. "Něco málo" jste ze smazaného disku obnovil, ale obnovil jste to tam, kde bylo původně něco jiného a vy jste to místo přepsal tím obnoveným. Závěr : podlě mě máte po fotkách ...

Ten bod 3 je nejdůležitější. Zásadně dělat obnovu na jiný fyzický disk. Mě se nedávno taktéž povedlo zformátovat omylem ( ano, vím že jsem... *smich* ) externí disk s fotkama, povedlo se mi ho ale na 100% obnovit, ale byl to boj a nervy . Každopádně ať to vyjde *palec*.

hodnocení

0x

V první řadě se podívej do koše.

doplněno 17.03.19 16:11:

@bruno2: Pokud jsi použil tlačítko "Obnovit" z koše před použitím Recuvy, pak něco není v pořádku.

ben®

satam - obávám se, že OS Windows z externího zařízení (kde si nevytvoří složku pro Koš) odstraňují soubory přímo (nikoliv do Koše).

hodnocení

V koši jsou smazané soubory. Některé se mi podařilo obnovit přes pravé myšítko (tlačítko obnovit). U ostatních souborů mně to hlásí "odkazuje na umístění, které již není k dispozici", proto jsem použil recuvu . A pokud se podívám na vlastnosti souborů v koši, vidím, že se jedná o bitmapové obrázky s názvem souboru a původní velikostí např. 3,32 MB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]