Zdravím, můj dosavadní wifi router zn. TP-LINK TL-WR941ND (stáří 6 let) se pravděpodobně odporoučel do křemíkového nebe. Chvíli běží, chvíli ne. Data z kabelu před routerem tečou pekně, ale router nepustí nic. Vše dobře nastaveno. Takže jsem nucen vybrat nový. Byl bych rád za Vaše doporučení. V současné době router používám jen na připojení k internetu, pošta, občasné hraní her. K routeru jsou připojeny přes wifi následující zařízení: 2x TV Samsung 4K 3x Notebook 4x mobil (3x Android, 1x iPhone) 2x tablet (1x Android, 1x iPad) Jedná se o 3. patrový dům. Přízemí je technické zázemí, garáž, kotelna, 1. patro obývá rodina a 2. patro obývá druhá rodina. Výše uvedený router mě pokryl v podstatě celý barák včetně přízemí a 20 metrů vzdálenou pergolu. Potřeboval bych za něj adekvátní náhradu v cenové relaci okolo 2.500,-Kč se stejným nebo lepším pokrytím. Router po restartu běží třeba 3 hodiny v pohodě, pak se tváří, že běží, ale data netečou a tak pořád dokola. Vzhledem ke stáří routeru (a původně byl kupovaný na jeden notebook a 2 telefony).Děkuji Všem za doporučení a pomoc s výběrem.Prosím rady typu opravit stávající router či, vyměnit kondíky, nové napájení atd. nechci. Chci pomoc s novým výběrem. Děkuji.
Co se týče dosahu wifi, tak měřeno ve městě, kde naskenuji vždy přes 30 sítí a signál i 180m od baráku. Nastavení je sice trošku složitější, ale RouterOS teď již obsahuje Quick Set, přes který to nastaví snad každý.
lordweb24*
osobně jsem koukal po tomhle, který má také dobré recenze a větší paměť RAM 256 oproti 128 u mikrotiku.
Z osobní zkušenosti vím, že dual band router je zbytečnost. Máme v práci a na 5GHz padá signál za první zdí, takže na přenosná zařízení je pořád lepší 2,4GHz. Ten Asus je pořád jenom hračka proti Mikrotiku. Teď záleží co převáží osobní preference. Jestli "profi" zařízení s 10ti porty a SFP například pro připojení optiky nebo uživatelsky přívětivější hračka s více funkcemi, které jsou většinou jen na obtíž.
No vida... a já mám přesně opačnou zkušenost... mám obyčejný dual band od TP-Linku a 5 Ghz mi krásně pokrývá celý rodinný dům. Díky 5 GHz síti mi krásně funguje bezdrátový reproduktor pro poslech internetových rádií, který na 2.4 měl výpadky kvůli rušení okolních 2.4 GHz sítí, protože tu přece používá každý.
Bohužiaľ recenzia nepovie zodpovedne aké bude pokrytie v mojom byte a to ani približne. V každom byte to funguje inak. Jediné na čom sa dá zhodnúť je to, že router s veľkým pokrytím na 2.4G je Mikrotik. Na 5GHz je to ovšem s Mikrotikom bieda v pokrytí. Je ovšem dobé vedieť, že veľké pokrytie znamená aj to, že to chytá omnoho viac sietí ako iné routre. V paneláku to nemusí byť zrovna moc ok, pretože nenájdeme voľný kanál.
lordweb24*
Zdravím, píšu že se jedná o rodinný dům. Jediná WiFi která je v mém dosahu je WiFi sousedů. Jinak pusto a prázdno. Právě proto jsem psal co mám teď za router a jaké mám pokrytí v současné době. Vzhledem k tomu, že je starý 6 let a technologie se od té doby zlepšila tak z mého laického názoru vyplívá, že to horší být nemůže?
otto*
To ti nikto nepovie aký to bude mať dosah v tvojom dome a to ani výrobca, ktorý to vyrába. Najlepšie je to odskúšať. Z hladiska vysielacieho výkonu vysielajú silnejšie jedno-anténové routre. Novšie routre dodržujú prísne limity maximálneho povoleného vyžarovania. U routrov, spred 6 a viac rokov to tak nebolo vždy.
většinou jsou zpravidla vyschlé kondenzátory ve zdroji...
rv*
A interní síť (LAN) netahal přes router (který má málo vstupů), ale pořídil si gigabitový switch (16 nebo 32 vstupů) a vše přepojil na něj. A až switch propojil s routerem.
lordweb24*
Chlapci, to jsou věci, které dělat nechci a nebudu a ani nemám jak. Pokud je něco špatně ve zdroji, či kdekoliv jinde, prostě půjde do koše. Nebudu teď shánět nový zdroj aby za půl roku odešlo něco jiného. Proto sháním adekvátní náhradu ne se v tom piplat a hledat kde je chyba v elektronice.
skoro tři roky a vysoká spokojenost... Koupil si ho i druhý syn a je taky spokojen... Předtím jsme měli takové obyčejněší a tento je celkem oproti nim luxusnější... Řekl bych, že je to výn / cena... Ale jinak je výběr veliký... A jinde se dá koupit i levněji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.