Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datová zásuvka - jde rozdvojit internet?

Od: rotorod® odpovědí: 13 změna:

dobrý den

mám ve stěně datovou zásuvku se dvěma zdiřky, bohužel kdysi sem tam natahl pouze jeden kablik, takže jedna zdířka je prázdná. Takže z toho mi jde kablik do routru. Ja bych ale potřeboval taky odsud dostat ještě internet do TV přijimače. Jak to udělat? Stačí přepojit TV přijimač s routrem? nebo tam dát rozdvojku, a z ní do routru a do TV přijimače? nebo jak na to? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

2x

Obecně vzato TV připojit k routeru do portu LAN.

PS: Ta odkazovaná rozdvojka je kničemu, přečtěte si popisek k čemu slouží !

hodnocení

1x

Není-li pro Vás problém natáhnoutnový kabel a propojit TV přímo s routerem,je to nejjednodušší řešení. Pokud to nejde, musíte použít další zařízení... například switch.

hodnocení

1x

Pokud máte doma pouze 100MBit síť, tak můžete kabel rozdvojit a 2 páry použít pro jednu zásuvku a druhé 2 pro druhou zásuvku. To samé na druhém konci.

Datová zásuvka - jde rozdvojit internet?
hodnocení

když najedu nad ikonu wifi, tak mi ukáže rychlost: 54,0 Mb/s

chápu to, že stačilo by ten drát co jde stěnou do té datové zásuvky rozdvojit, a 4 drátky dát do jedné zdířky a 4 do druhé? nebo asi sem to nepochopil...

Musíte to ale udělat na obou koncích. Tedy buď mít na zdi dvojzásuvky, mezi nimi natažen jeden kabel a ten na obou koncích zapojit po čtyř vodičích do každé zásuvky, (a z dvojzásuvky u routeru mít nataženy dva propojovací kabely do routeru), nebo na jedné straně tu dvojzásuvku a na druhé z kabelu vyvedeny dva konektory.
Nejde to tak, že z jednoho konektoru na konci kabelu můžete zapojit na druhém konci dvě zásuvky.
hodnocení

aha pochopil jsem, takže jednodužší bude natáhnout ten kabel z routru ze zdířky LAN do TV přijímače.

P.S. jenže ja mám ještě asi starší router, mám zdířky WAN, 1, 2, 3, 4. Do 2-jky je zapojen teď internet ze stěny, takže kde ho zapojit pak?

děkuju

Ano, to bude úplně nejlepší řešení.
Zapojíte kamkoliv do zdířek 1-4.
hodnocení

super děkuji

krtek66
hodnocení

1x

Router sám o sobě má min 4 další porty a funguje jako "rozbočovač...takže kabel ze zdi do routeru (wan- modrý) a pak z LAN (žlutý) kam chceš..a jinak to, co jsi poslal v odkazu ten rozbočovač, funguje tak, že potřebuješ 2 kusy..kdy na začátku ze 2 kabelů uděláš 1 a na konci z toho jednoho zase 2

15.03.19 08:09
hodnocení

aha díky

ogefuxas

Zcela jistě máš doma předtím už jeden překlad adres(router), takže nezapojovat do WAN, ale LAN a vypnout DHCP server.

hodnocení

0x

Nejednodušší je připojit TV k routeru pomocí WiFi. Používám několik let a je to bez problémů. Jak to udělat se dovíte v návodu k televizi. Je to snadné.

Pokud má TV s wi-fi modulem... což nemá každá. Bez něj bude muset použít další zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]