Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird - operace s adresáty jsou peklo

Od: thunderbird odpovědí: 5 změna:

Dobrý den používám Thunderbird na mail a mám vcelku problém rozýchat operace, kde se pracuje se množinou adresu (příjemci). Myslím, že to programoval někdo masochistický. Protože přenést například seznam příjemců z jedné zprávy do jiné (již třeba rozepsané zprávy s nějakým seznamem příjemců) je asi nemožné, nebo jsem na to nepřišel. Existuje tam něco jako označení (jako označení textu)?

Pak další věc, jak mohu transormovat HTML mail na textový a obráceně? Pokud třeba již má seznam adresátů, přílohy, text?

Něco jako seskupování - partitioningadresátů podle toho, zda jsou Kopie, Komu nebo Bcc...

Další věc, kterou nemohu vystát, je seznam adresátů Při Psaní zprávy: ukazuje se přesně na 1 řádku jeden kontakt a je to enormě plýtvavé, musím se uscrollovat k smrti (nebo roztáhnou okno vertiálně přes celou obrazovku).

pak bych chtěl poradit funkci: mám třeba nějaký mail (přijatý, rozepsaný), a chtěl bych rychle zkontrolovat, zda obsahuje nějaký kontakt.

Existuje třeba nějaký program, který tyto fatální designové prohřešky rozhraní řeší?

Thunderbird je celkem dobrý program na maily a kalendář, ale práce s množinami adresátů a příjemců je něco jako ovládat jaderný reaktor poslepu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1) Kopírovat příjemce najednou skutečně nelze, ale funguje takový trik, že email PŘEPOŠLETE a tím se zobrazí přeposlaná zpráva i s hlavičkou Komu: , kde všichni příjemci jsou na jednom řádku a jdou vykopírovat.

2) Formát emailu se dá nastavit při odesílání mailu v menu v záložce Možnosti -> Formát doručení -> HTML či prostý text

3) "seskupování - partitioningadresátů" nemám šajnu co tím myslíte

4) Nedávejte za každým adresátem ENTER, který dělá přesně to, co dělat má (ukončení řetězce), ale napište všechny příjemce pěkně na jeden řádek a oddělte je čárkami. Jakmile poté zmáčknete ENTER , příjemci se pěkně rozřádkují. První email bude možná označen červeně, ale email mu i tak dojde (vyzkoušeno právě společně s bodem 1)

5) Předpokládám, že chcete hledat emailový kontakt. Jelikož každý email obsahuje znak zavináče, není nic jednoduššího, než použít vyhledávání CTRL+F a hledat znak @ - vyhledávací řádek v mozzile i thunderbirdu umožňuje "zvýraznit vše" což označí všechny zavináče v textu a tak na vás emaily takříkajíc vybafnou.

thunderbird
hodnocení

4)ten trik s Entrem je užitečný

3) seskupování jsem myslel boolenovské operace, rozdíl, sjednocení

5)A to hledání ctrl+f hledá v textu zprávy, já chci v adresátech mailu. Sice si mohu zobrazit zdrojový kód ale není to zrovna přehldené

Já to asi vzdávám. Když jsem napsal, že vůbec netuším co myslíte větou (navíc mi připadá jak vytržena z kontextu) "Něco jako seskupování - partitioningadresátů podle toho, zda jsou Kopie, Komu nebo Bcc... " tak jsem očekával, že to nějak selsky popíšete co tím myslíte. Nechcete mi to hezky česky popsat, co by měl thunderbird umět?

hodnocení

1x

Zadávání více adres do nové zprávy:
Vložte si do lišty Nabídky volbu Kontakty. Ty se objeví jako vedlejší okno vlevo (viz obr).
Přidržím Ctrl a vybírám adresáty ze seznamu a pak zmáčknu Komu a vše se nakopíruje najednou do psané zprávy.
Pokud se adresáti nemění tak do dalších zpráv si vytvořím skupinu adresátů.

Thunderbird - operace s adresáty jsou peklo

thunderbird
hodnocení

Díky za odpovědi, pořádně si to přečtu a vyzkouším večer. Jen krátce : ta možnost (změna z HTML na text a opačně) nejde uplně vždy, prostě to v nabídce není vždycky. Opravdu hledám možnost jak právě otevřenou rozepsanou zprávu změnit na HTML nebo text. Pokud ne, tak aspoň uloženou převést NEBO upravit jako jiný typ

Včera jsem s tím laboroval, nikde nenašel způsob, jak rozepsanou textovou zprávu s adresáty a přílohami dát na html. Ale nějak jsem to zběsile ukládal nebo u zdrojové zprávy dal odpovědět/přeposlat a nějak záhadně se mi tam vložil obrázek přímo do těla, což byl původní záměr. Nevím jak se to stalo.

Používá se vám thunderbird dobře v souvislosti přidáváním a manipulaci s kontakty ve zprávách? Nic tam nevadí? Mně se tam tohle zdá dost neohrabané a ke vzteku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]