Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit trvale - funkce - Thunderbird?

Od: misa503® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Mám stolní PC, WIN10PRO, Firefox, Mozila.

Mám poštovní aplikaci Thunderbird 60.5.1

Vpravo nahoře je : výběr sloupců pro zobrazení.

Takže jsou tam možnosti : Vlákno, hvězdička, přílohy, přečteno, od, příjemce, korespondenti, druh zpráv, doručeno, datum, stav, velikost a další možnosti v řádcích.

Já si označil pouze: Přílohy, od, příjemce, datum, velikost

Jenomže když vypnu PC a znova PC zapnu a zapnu TH, tak zjišťuji, že se mi stále nabízí jiné možnosti sloupců než jsem si zvolil, prostě jsou zatržené sloupce co nechci.

Kde se dá toto nastavení sloupců trvale nastavit, podle mého vlastníh výběru?

Aby se mi ty sloupce již konečně neměnily.

Děkuji za případné rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vy už byste uživil normálního ajťáka *smich* To není den, abyste sem nenapsal něco, co vám nejde nebo nefunguje... Nechcete si ten počítač už raději přeinstalovat? *sok*

Prozatím můžete vyzkoušet toto. Thunderbird -> nastavení -> nápověda -> technické informace -> Složka profilu -> otevřít -> nyní vypnout thunderbird a v nově otevřeném okně vymažte tyto soubory :

mailviews.dat (Definuje aktuální zobrazení zpráv)

panacea.dat (Cache pro složku pošty)

session.json (Výchozí nastavení okna.)

xulstore.json (rozložení okna a nastavení velikosti a polohy.)

Pak spusťte znova thunderbird, nastavte si ty sloupce jak potřebujete a pak pod nima úplně dole je možnost "změnist sloupce v"-> složka a jeji podsložky -> kliknout na svůj účet a znova na svůj účet -> pak potvrdit hlášku "Použít sloupce z aktuální složky na složku (váš účet) "? -> ano -> Finito ...

podrobnosti viz : kb.mozillazine.org/...

hodnocení

Z vašeho hlediska máte pravdu. PC mám přeinstalovaný asi 1 měsíc. A po přeinstalaci je třeba do PC všechny programy co jsou třeba dodat, což jsem již udělal.

A není to jen tak - udělat všecno, aby fungovalo jako dřív. Sice si vždy dělám na externí disk všeho kopie, ale i tak není vše stejné jako dříve. A u toho stále objevuji nové věci, proto se ptám. Sice se nejdříve ptám na google, ale ne vždy tomu rozumím. Třeba ten váš postup na Th je perfektní pro mne. Kdybych toto někde snadno našel, tak se jasně že neptám.

Docela by mě zajímalo, jak jste na ten postup přišel. A děkuji za vysvětlení v těch závorkách, protože jazyky jiné neznám.

Obdivuji vaši + ostatní - trpělivost. A moc díky. A řekl bych, že již nyní mám vše v PC dle svých představ. A dalo mi to spousty práce - a díky odpovědím zde jsem vše zvládl. Já vím, že spousty lidí zde nechápe často mé otázky - jsou pro ně prostě primitivní ..., ale pro mne jsou ty otázky důležité. Naštěstí existují zde lidičky, kteří poradí a všem takovým moc a moc děkuji.

Zatím vše funguje, tak nemám důvod se na nic ptát.

Také bych byl rád, aby toto vydrželo co nejdéle.

Opatrujte se a děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]