Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho doběhne program, python

Od: elisa24® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, když se v terminálu pustí program, který něco počítá (v řídícím souboru jde vypočítat, kolik hodnot má spočítat), jde nějak přidat nějaké okno, ve kterém by bylo vidět, jak je s tím daleko? Jde o program v pythonu. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pyhon
hodnocení

2x

Jde to nějak poznat, když ten program spustíš?

To musí umět ten program reportovat. Je to nějak paralelizované? Ten program sis psal ty a je to nějaká smyčka, cyklus nebo iterátor? Pak by to šlo jednoduše upravit, pokud je to takhle modulární.

hodnocení

Numím to poznat, pustím to v terminálu a volá to další program, který se pouští na data, takže tam nastakují nějaké informace, které se mají vypisovat po proběhnutí. Nepsala jsem to já. Jediný odhad, jak dlouho to poběží můžu udělat podle toho, že spočítám, kolik řádků čísel to bude tvořit a jak dlouho trvá jeden. Nechce se mi do toho nějak výrazně zasahovat, ani bych to neuměla, jen jsem se chtěla zeptat, jestli na to není nějaký jednoduchý příkaz na pár řádků - nějaké grafické znázornění načítání, jestli teda vůbec ten pc ví, jak dlouho to bude dělat.

karelt

"Ten pc" nevi nic, to musi vedet pan programator (Ty). Pyhon Ti spravne radi, pro rozumny prubeh progress baru musi ten program reportovat. Pokud ten program nemuzes menit, tak holt uplacej progress bar podle sveho odhadu. Znama finta je pridavat posledni dilky pomaleji a cekat na dojeti, takhle se muj progress bar obcas zastavil na 99% na dost dlouho :)

hodnocení

Dobře, děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]