Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam opengapps

Od: anroidzacetecn odpovědí: 5 změna:
k čemu mi na mobilu bude opengapps.org/... když si tam dám custom rom jako uplně čistou? jaký to má význam?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

význam to má ten, že čistá rom je čistá...nemá gapps - čili ti nepůjde google obchod, gmail, youtube...vlastně vše od googlu (proto se to taky jmenuje GAPPS)

anroidzacetecn
hodnocení

Na úvod, jsem v androidu začátečník, žádný mobil jsem neměl. Zároveň jsem ale IT zdatný, jiné mobily a zařízení jsem si upravoval jiným FW a patchi a na androidu se mi hnusí prolezlost reklamamy neustálým šmírováním, nutností registrace a přítomností googlu. Proto bych tohle na svém androidu nestrpěl a nechtěl. Jde tedy tohle skloubit? Je lineage OS pořád android? Je navázaný na google?

Mimochodem bude mít čistý android vubec IMAP mailového klienta? Tam by měl gmail jít. A vš ostatní by mělo jít v internetovém prohlížeči přeci.

Nechci mít žádný google účet na telefonu, nikam se na google registrovat.

Obejde se člověk bez GAPPS? Myšleno začátečník nebo i profík, co nechce být šmírován androidem a googlem. Nevím, jak moc budu potřebovat google play a "appky" z něj.

Jsou TYTO gapps nějak "Pročištěné" TZN aby v nich nebyla googlí šmírovačka? (možnost instalovat z google play bez přihlášení, absence reklam, pokud jsou v těchto google aplikacích zejména youtube)

androidzacatecn

žádný mobil (s androidem) jsem neměl.

Obejde se člověk bez GAPPS? Myšleno 1 začátečník jako já,2 průměrný lapidární uživatel 3 i profík, co nechce být šmírován androidem a googlem (a volitelně potřebuje na smartphonu určité speciální aplikace na práci, konzole, skripty, kalkulačky, stopky, ne kraviny, které se dnes nazývají aplikace a přitom to vlastně je "kopie" webových stránek běžných služeb nebo z jiného soudku kraviny jako imitáror hrací kostky nebo menstruační kalendář nebo kamera s možností přidávat karnevalové masky na fotky ). Nevím, jak moc budu potřebovat google play a "appky" z něj.

no to já nevím, co si stahuješ za custom ROMku a co máš za telefon a zda to bude v poho... to by si měl zjišťovat (ostatně všechny tyto tvé android dotazy) na nějakém android foru nebo s tvůrcem té CUSTOM rom ... já nevím jestli, když si nainstaluješ nějakou neznámou ROM, jestli v ní je mailový klient a jestli bude fungovat. (GMAIL jsem myslel aplikaci - mailoveho klienta - ne mailovou schranku na webu. Ta bude samozrejme fungovat v jakemkoliv internetovem prohlizeci). Já když kdysi testoval custom ROMky, tak jsem byl pečenej vařenej na xda foru ( forum.xda-developers.com/... ) kde skoro každý den vývojáři psali novinky ze světa custom ROM, návody, rady... ale to je už x let. Pamatuji se, že někdy byl člověk rád, že telefon uměl vůbec základní funkce jako wifi, bluetooth, atd... a custom romka se ladila za chodu, kazdy den vysla treba oprava neceho, co vcera neslo. Nicmene co si pamatuju, tak bez gapps ani ránu, muselo se stáhnout myslím aspoň "pico"nebo "micro"balíček... není přeci problém to vyzkoušet. stáhni si gapps na kartu a preflashuj romku a připadne pridas pres custom recovery gapps.

jinak k tem reklamam... to, ze si do androidu nainstalujes z google obchodu (nebo odjinud) zdarma nejakou aplikaci plnou reklam, tak za to nemuze android ani google. To je jak tvrdit o windows, ze jsou prolezle reklamama, protoze na internetu je jich mraky...

androidzacatec

Já před 15 lety byl odvařenej z fora siemensů,kde se taky dělaly custom ROM a patche to ještě android neexistoval.

K těm reklamám, ono z toho vinit android JDE, protože ty aplikace často prý(z doslechu) používají reklamní framework android OS pro práci s reklamama, až takhle to je prolezlé. Samozřejmě ty aplikace si mohou řešit i reklamy po svém.

Takže tím, že odstřelím tuhle funkcionalitu přímo v androidu, to paralyzuje reklamy ve většině aplikací. doufám, že i tohle LIneage OS má pořešené ,to by mě fakt zajímalo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]