Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit text v PDF?

Od: misa503® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Mám WIN 10 PRO. Firefox, Mozila.

V dokumentech mám uloženy soubory PDF. Některé bych potřeboval upravit - hlavně nějaký text začernit .

V mén stolním počítači nemám žádný Adobe Acrobat, protože mi žádný Adobe Acrobat neotevřel soubor PDF.

Měl jsem sice nainstalovaný Adobe Acrobat 11, ale odstranil jsem jej, když byl na nic.

Všechny soubory PDf se mi otvírají pomocí Microsoft Edge, je nastaven jako výchozí pro PDF.

Když jsem dal dříve výchozí Adobe Acrobat, tak se mi žádný PDF neotevřel. Ostatně je tam u Microsoft Edge napsáno, že se doporučuje pro WIN 10.

V některých PDF bych potřeboval hlavně začernit některé údaje a při otevření PDF přes Microsoft Edge jsem tuto možnost nenašel .

Přes google jsem došel k tomuto :

pdfxchange.cz/...

Jsou tam po levé straně sice různé postupy a návody, ale k ničemu jsem nedošel. Je tam velké množství možností pro stažení např. PDF-XChange Editor 7/Plus

Další problém je s licencí. Potřeboval bych něco jednoduchého bez licence a česky.

Potřeboval bych něco jednoduchého na doma, aby mi to umožnilo hlavně začernit tex a aby soubor po začerněném textu zůstal v typu PDF.

Potřeboval bych stáhnout nějakou aplikaci či program, aby se mi objevila stránka - viz příloha, kde bych dle postupu pak otevřel soubor PDF a prováděl v něm úpravy.

A mám k tomu dotaz : je třeba k tomu stahovat nějaký Acrobat , když mi PC stejně otvírá PDF v Microsoft Edge?

Prosil bych nějaký odkaz nebo radu, jak na to abych získal tu stránku, která je zobrazena v příloze zde.

Děkuji za případnou pomoc.

Jak upravit text v PDF?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jindrakrek
hodnocení

2x

najdřív rada pro lamy: nestačí jen text začernit (překrýt jiným objektem), protože kdo si to otevře, opět tam najde 2 objekty (a dokonce jako bonus, pokud to je písmo, pujde vybrat nezávisle na začernění)

Například corel Draw umí PDF otevřít pro editaci i exportovat. Jen fakt: PDF není formát určený pro editaci a sazbu textu, takže odstavce budou rozsekané do shluků slov...

hodnocení

No, tak to jsem netušil...

Potřebuji PDF hlavně - text - začernit u výpisu z mé banky, text uložit a poslat jiné bance.

A nebo lépe - vyjmout text.

A co místo začernění vybrat příslušný text a vyjmout je z výpisu? Šlo by to?

Když by se text vyjmul, tak by druhá strana již ten text neviděla?

Je ten corel draw bez licence a česky a je pro win 10 Pro?

nikdo*

Použijte jakýkoliv snímač obrazovky. Text v PDF upravte, dejte na celou obrazovku a uložte jako obrázek. Pak už ho nikdo nezedituje.

hodnocení

Pomocí Libre Office lze upravovat lepší PDF. Jde upravovat konkrétní text-třeba mazat a hlavně lze pomocí L tlačítka na bílé ploše vytvořit obdélník, pak Delete a co bylo v obdélníku, tak zmizí. Hlavně se musí soubor uložit - exportovat do PDF.

hodnocení

Takhle bych si to představoval.

Druhá strana ten začerněný text přečte?

Jak upravit text v PDF? #2

hodnocení

0x

Pro editaci PDF souborů jsou placené programy... jako například Adobe Acrobat, který jste odinstaloval, protože byl dle vašich slov nanic. (Neplést z bezplatným prohlížečem Adobe Acrobat Reader)

Zdarma programy totiž nenabízí takové služby, o které máte zájem... zde zrovna anonymizace dat. Ano, přes tento program budou data nečitelná, protože to vymaže i metadata - nepřekryje se to jen dalším objektem.

Pro Vaši domácí potřebu bych si asi vyexportoval PDF do obrazového formátu JPG, ony obrázky editoval a poté zpátky převedl na PDF nebo můžete vyzkoušet 7 denní plnou verzi Adobe -> acrobat.adobe.com/...

PS: to, že se vám otvírá PDF v EDGE je proto, protože máte nastaven Microsoft Edge jako výchozí prohlížeč. -> Start -> napsat -> výchozí aplikace -> kliknout na "Zvolit výchozí aplikaci pro každý typ souboru"-> najděte příponu PDF a nastavte si na ni program, který chcete.

Jak upravit text v PDF? #3
hodnocení

Již jsem v ůvodu psal toto:

Když jsem dal dříve výchozí Adobe Acrobat, tak se mi žádný PDF neotevřel. Ostatně je tam u Microsoft Edge napsáno, že se doporučuje pro WIN 10.

Misa- jo doporučuje, ale to doporučuje Microsoft a je to úplně k ničemu. Složitější PDG mají v Edge problém. Adobe Acrobat reader bez problémů funguje na PDF, problém můžeš mít u historických verzí

lobo*
hodnocení

0x

Soubory PDF se pro bankovní výpisy používají z toho důvodu, že zobrazují všude stejně a hlavně nejsou jednoduše editovatelné, jak už tu několikrát zaznělo.
To aby kdejaký jouda si neupravoval jednotlivé částky. Netuším co Vás k tomu vede, ale pokud se budete snažit soubor editovat, může to u banky vyvolat podezředí o platnosti takového dokumentu.

Pokud chcete co nejjednodušší řešení tal Vám ho poskytnu. Opatřete se černý fix, výpis si vytiskněte - dvakrát. U prvního výtisku proveďte cenzuru a druhý ponechte beze změn. Navštivte pobočku banky a předejte cenzurovaný výtisk. Pokud Vás s tím pošlou do ... (_!_), předložíte druhý necenzurovaný výtisk = ušetřil jste si jednu cestu.

to je pravda, to mi ani nedošlo, že ty PDF z banky budou nejspíše podepsané certifikátem banky a jakmile soubor zeditujete, nahlásí se pak v nové bance neplatný certifikát...

hodnocení

Nakonec se mi podařilo instalovat
PDF-XChange Editor, což je perfektní na úpravu PDF.

nikdo*
hodnocení

0x

Na začernění textu, na vyplnění formuláře v PDF používám tohle:

Je to Free SW(zadarmo), a na tohle to stačí.

hodnocení

To ale není česky, jazyky neumím.

PDF- Xchange také začerňuje a je česky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]