Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na svém počítači (Windows 10) mi v poslední době vadí podstatná věc - když stahuju z webu větší soubor a odejdu od počítače, ten se mi asi po 15 min přepne do režimu spánku a stahování se zruší. Na druhou stranu, nechci měnit nastavení doby, po které má přejít počítač do spánku - vždyť přece by měl zaregistrovat stahování a zabránit vypnutí, ne?
Prosím o radu, co s tímto dělat
Michaela
Tak možná jsem podle Vás totálně vedle, ale vždycky jsem měla za to, že když počítač stahuje, tak se nevypne. Samozřejmě za předpokladu, že je napájen ze sítě. A před nějakou dobou se mi začal domácí notebook vypínat, i když stahuje a je v zásuvce. Nikdy jsem neměla zrušená stahování seriálu, až teď. Upravila jsem to prodloužením doby, po které má bez nečinnosti počítaču usnout, ale vrtalo mi to hlavou.
Klidně mi tvrďte, že počítač nerozlišuje stahování, já vím, že už přes rok koukám na ten samý seriál a nikdy předtím se mi stahování nezrušilo a počítač při stahování neusnul až teď...
Stáhněte si program FreeRapid downloader, a stahujte přes něj no a v něm si nastavte, Nastavení...možnosti...hlavní...zabránit vypnutí počítače,pokud se stahuje
Já právě FR používám a také stahuji celé seriály. Kolikrát to mám na celý den, když jsou třeba 3 série a každá po 10 dílech. Dříve mi stačilo naprogramovat třeba 30 dílů najednou a ony se samy postupně nahrávaly a nemusela jsem si toho všímat. Na FR mohu stahovat pouze 5 dílů najednou. Teď to sice mohu nastavit také celé, ale pořád musím hlídat, kdy naskočí další díl, protože asi před rokem zavedli, že se musí před každým novým startem vypsat kód, jinak se to nespustí. Jednou se mi stalo, že jsem si nevšimla, že to ještě nemám dokončené a omylem počítač vypnula. Pak jsem si to najednou uvědomila a myslela si, že se mi všechno to, co nebylo ještě dokončené vymazalo. A vůbec ne. Jakmile jsem počítač pustila a otevřela FR, tak to samo automaticky naskočilo a stahovalo dál. A to jsem to vypnula ve chvíli,kdy bylo všech 5 stahování v průběhu.
@suzymon: Na FR mohu stahovat pouze 5 dílů najednou. To ale není pravda. Na FRD si můžete nastavi libovolný počet současně stahovaných souborů takto: Nastavení - Možnosti - Připojení. Hned na prvním řádku rámečku Připojení si nastavíte Maximum současně stahovaných souborů v rozbalovacím okénku. Limitována budete výkonem svého počítače a průchodností internetového připojení. Je dobré vyzkoušet kolik si můžete dovolit, ale tak aby Vám PC nepadal při jiné souběžné činnosti (surfování apod.). To opisování často nečitelných kódů mne také prudí, ale přesto na FRD nedám dopustit !
Kimba moc děkuji, ale já jsem taková nešika a ještě bych si něco pokazila. Mně to nevadí. Já si mohu vlastně nastavit třeba 30 dílů najednou, ale stahuje se současně jenom pět, ty ostatní jsou v čekání a začnou se postupně stahovat, jakmile se uvolní místo tím, že jeden díl už je dokončen. A stejně musím při každém zahájení stahování opisovat ten kód. Dříve to tak nebylo a samo se to postupně stahovalo bez hlídání. Ale můžeme být rádi, že máme tohle. Já také nedám na FRD dopustit.
@suzymon: Je to jednoduché, spustíte FRD - Nastavení - Možnosti - Připojení. A do okénka zadáte (nebo vyberete z nabídky) počet souborů, který se vám bude stahovat současně, viz obrázek. Není na tom co pokazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.