Dobrý den, rád bych si nějakým způsobem zautomatizoval zálohování dat z mého notebooku a zároveň z něj odložil méně často používaná data jinam. Uvažuji o pořízení NAS od Synology, ale mám pár otázek, jak takové zařízení bude fungovat. Především bych od toho očekával automatickou synchronizaci změn v mých datech (vytvoření souboru, jeho úprava a smazání) tak jako to třeba umí Google drive. Aby se záloha spouštěla třeba každý druhý den a kopírovala se všechna data mi přijde nevhodné. Dále by mne zajímalo, zda mi NAS umožní připojit k němu externí USB HDD se systémem souborů NTFS a nahrát na něj vybraná data, která jsou v NAS uložená i bez toho, že bych měl notebook celou dobu zapnutý.
Mám dvoudiskový NAS Synology, synchronizace záloh funguje, jsou zde různé originální aplikace pro ten účel, externí USB zařízení lze připojit, ale nezkoušel jsem to, ani funkci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.