Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás věděl by někdo jak pomocí modemu huawei HG662u nebo nějakého programu(přednost dávám nastavení v modemu)
dát přednost dvěma notebookům před pevným pc (připojený s huawei přes kabel) tak aby jednoduše dostali třeba 45% a 45% každý a 10% pevný pc? vím že na procenta to určitě něpujde.Zkoušel jsem to přes qos to jsem však pochopil jen trochu a jestli někdo ví jak přesně nastavit hodnoty budu rád.Samozřejmě je možnost na pevném pc nainstalovat program který limituje rychlost na 500kb/s ale tomu bych se chtěl vyhnout.
Díky za pomoc
1. musíš definovat skupiny počítačů (jednotlivé počítače) - pomocí IP
2. ve QoS jednotlivým skupinám (počítačům) nastavíš maximální Upload a Download
doplněno 26.11.12 20:44:1. je třeba definovat, které počítače budou mít která ´privilegia´ (pomocí IP) - tedy budťo nastavit různé scope na DHCP a nebo pevné IP
2.a. ve QoS je třeba nastavit povolené datové toky pro jednotlivé priority (já nastavuju procento z max. šířky pásma pro 4 priority)
2.b. pak nastavit skupinu počítačů (skupinu nebo jednotlivé IP) a jí přidělit prioritu
Např.: skupině Notes přidělím 80 % maxima, skupině PC - 20 %... Nebo lze i jednotlivě Notes1 - 40 %, Notes2 - 40 %, PC - 20 %... Ale lepší je to na skupiny, protože jednak neomezuju třeba Notes1 na 40 % když není Notes2 v provozu a druhak, v momentě, kdy připojím Notes3, stačí jej přiřadit do skupiny, nemusím už nastavovat zbytek (vytvářet skupinu)...
doplněno 26.11.12 20:53: Jo - musím dodat - popisuju nastavení svého routeru, v tom Hyuněco to bude tak nějak podobně...
mohl byjste to trochu upřesnit aspon troku zhruba ... v pc se vyznám ale ohledně sítí jsem toho moc nenastudoval(omlouvám se za písmo ale nechce se me si tím hrát :D)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.