Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost zařízení přes jiným

Od: alexandr147* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím vás věděl by někdo jak pomocí modemu huawei HG662u nebo nějakého programu(přednost dávám nastavení v modemu)

dát přednost dvěma notebookům před pevným pc (připojený s huawei přes kabel) tak aby jednoduše dostali třeba 45% a 45% každý a 10% pevný pc? vím že na procenta to určitě něpujde.Zkoušel jsem to přes qos to jsem však pochopil jen trochu a jestli někdo ví jak přesně nastavit hodnoty budu rád.Samozřejmě je možnost na pevném pc nainstalovat program který limituje rychlost na 500kb/s ale tomu bych se chtěl vyhnout.

Díky za pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

1. musíš definovat skupiny počítačů (jednotlivé počítače) - pomocí IP

2. ve QoS jednotlivým skupinám (počítačům) nastavíš maximální Upload a Download

doplněno 26.11.12 20:44:

1. je třeba definovat, které počítače budou mít která ´privilegia´ (pomocí IP) - tedy budťo nastavit různé scope na DHCP a nebo pevné IP

2.a. ve QoS je třeba nastavit povolené datové toky pro jednotlivé priority (já nastavuju procento z max. šířky pásma pro 4 priority)

2.b. pak nastavit skupinu počítačů (skupinu nebo jednotlivé IP) a jí přidělit prioritu

Např.: skupině Notes přidělím 80 % maxima, skupině PC - 20 %... Nebo lze i jednotlivě Notes1 - 40 %, Notes2 - 40 %, PC - 20 %... Ale lepší je to na skupiny, protože jednak neomezuju třeba Notes1 na 40 % když není Notes2 v provozu a druhak, v momentě, kdy připojím Notes3, stačí jej přiřadit do skupiny, nemusím už nastavovat zbytek (vytvářet skupinu)...

doplněno 26.11.12 20:53:

Jo - musím dodat - popisuju nastavení svého routeru, v tom Hyuněco to bude tak nějak podobně... ;)

alexandr147*
hodnocení

mohl byjste to trochu upřesnit aspon troku zhruba ... v pc se vyznám ale ohledně sítí jsem toho moc nenastudoval(omlouvám se za písmo ale nechce se me si tím hrát :D)

luke237
Jak uz pise Mowla, podivej se do manualu, co se tam pise o moznostech nastaveni QoS (nekdy se to take nazyva "traffic shaping", cesky "omezeni linky", apod.)

o2.cz/...

Stránka 62 i s obrázkem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]