Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku

Od: gimpnovacek odpovědí: 7 změna:

Mám obrázek a potřebuji ho zakřivit (ohnout) doprava a doleva. Následně všechny tři složit v jeden. Poradíte, jak na to? Děkuji

GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Nevím, jakou máš verzi GIMPu. V mé české 2.8 je třeba v menu Filtry - Zkreslení - Zkřivit a tím se něco udělat dá. První můj přiklad je výchozí obrázek, druhý ukazuje jednoduchou křivku, třetí je otočený o 270 st. po stisku tlačítka "kopie" (zkopíruje horní křivku i do dolní křivky), čtvrtý a pátý (budou v dodatku) ukazují zrcadlení horní křivky do spodní a trochu složitější tvar. Asi se těmito změnami mění i proporce obrázku, ty by bylo potřeba před slepením srovnat.

GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku #2
GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku #3
GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku #4

jofa*
hodnocení

0x

Tak ohnout hotovou čáru se mi nepodařilo. ale udělat výsledný obrázek jaký máte v dotazu lze celkem snadno. Pokud je v gimpu Tvary tak následně poskládat tvary z elipsy a čáry. Potom vše nepotřebné odmazat.

GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku #7
GIMP zakřivení (ohnutí) obrázku #8
Předpokládám, ale že on chce tohle udělat s nějakou bitmapou. Půjde to bez problému, ale nemám teď po ruce pc a z hlavy to teď nedám.

hodnocení

0x
Podívám se až budu u pc. Je na to funkce - zobrazí se mřížka a lze za ni tahat a křivit bitmapu. Kdybych ale hlava dubová věděl, jak se to jmenuje(roky jsem to nepoužil) :)
gimpnovacek
hodnocení

Ano, přesně tohle potřebuji. Děkuji za chotu a počkám si na Vaši nápovědu.

jofa*

Jestli myslíte deformační mřížku, tak to jsem zvědav jak docílíte plynulosti oblouku se zachováním stejné síly (počtu pixelů) v celé délce ohnuté (deformované) čáry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]