Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak instalovat OS na SSD

Od: dominik97® odpovědí: 2 změna:

Ahoj všem, chci se zeptat, jakým způsobem postupovat při čisté instalaci na SSD? Párkrát jsem instaloval OS když mi odešel HDD. Bude stačit odpojit HDD kde je OS a přes flash disk, kde W7 mám, instalovat OS přímo na SSD? Zůstanou na puvodním HDD zachovány všechny data a zůstane tam i funkční OS? SSD mám zapojené a podle správce funční s aktuálním ovladačem. Předem se omlovám, za pro někoho asi hloupé otázky, za radu předem děkuji :)

doplněno 24.02.19 13:46:

SSD mám naformátované, HDD odpojím, OS nainstaluji z flash paměti na SSD. Přemýšlím co se stane, při znovupřipojení HDD s OS?

doplněno 24.02.19 15:00:

Ještě se zeptám, když spustím instalaci přímo z HDD ze složky v PC, nabídne mi průvodce instalací, možnost instalovat OS přímo na SSD? Pokud ano a chci aby se mi systém spustil z SSD, musím toto nastavit z Biosu? Jde mi o to, zachovat funkční programy na HDD a SSD nechat jen pro systém.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelka*
hodnocení

2x
Systému na HDD se nestane nic,žije si svým vlastním životem.
Pokuď po instalaci připojíte v počítači více disků se systémy,můžete si vybírat,který spustíte.
Dá se provozovat více systémů na jednom disku v různých oddílech,dokonce lze i v jednom oddílu více systémů,ale některé systémy to nesnášejí...tedy musíte některými začít.

lmgify
hodnocení

2x

SSD se chová jako další HDD. Instalace OS bude stejná jako pro HDD.

Při zpětném připojení HDD bude rozhodující, z kterého HDD/SSD se bude bootovat (buď přirozeným pořadím na SATA kanálech nebo systémem upřednostňování v boot menu).

Všechna data a OS zůstanou na HDD funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]