Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem nový firemní PC s Win 10 a samozřejmě po startu se nezapla numerická klávesnice.
Tak jsem na to zavolal našeho IT a ten se díval do biosu dle bylo nastaveno u klávesnice enabled.
Vstup do biosu má zaheslovaný - proč to je jeho problém.
Tak to několikrát změnil na disabled a naopak a nakonec enabled uložil.
A stejně se po stratu numerika nezapnula a říkal, že neví proč když je tam enabled.
Já jsem po jeho odchodu ještě pátral na webu kde jsem se dočetl, že někde se to povoluje v biosu a někde - dříve v registrech.
Tak jsem se podíval na příslušnou větu v registrech a ta věta tam je a dlohé číslo končí 48 a má končit 50.
On se do registrů nedíval.
Má otázka zní:
Setkali jste se někdo s tím, že se to povoluje jak v biosu, tak i v registrech?
Dobrý den, setkal jsem se s nutností aktivovat Num Lock (kromě BIOSu) i v nastavení pro klávesnici, ale bylo to v OS Linux. Jinak vyzkoušejte podrobný návod viz odkaz. Zdravím!
Úprava hodnoty v Registrech jak radí @ben pomůže. Jen dejte pozor, abyste tam nezměnil nic jiného, než je v návodu !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.