Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na ploše mám film. Film jsem chtěl odeslat do emailu ale nejde mi odeslat. Jaký program mi chybí na odeslání nebo jiný zpusob odeslání. Děkuji.
Do mailu jde asi 24 Mb. Zkuste leteckou poštu nebo úschovnu. Nahrávání a pak následné stahování ale bude chvíli trvat.
Je neslušné posílat emailem soubory větší než asi 64KB.
Ulož film na nějaké dočasné internetové uložiště (Drive, Ulozto, ...) a pošli emailem jen odkaz na soubor.
KB neznám, ale pokud se jedná o 64 kB, tak to bude hodně staré "pravidlo". U nás na firmě jsou přílohy omezeny na 3 MB a přibližně 80% pošty s přílohami se do toho tak akorát vejde. A to jsou obsahem obvykle dokumenty.
Nepsal jsem, že to nejde (Seznam má nastaveno omezení tuším na 10MB), ale že je to neslušné, neboli že je to prasečina. I oktávkou lze určitě rozvézt 8 kubíků štěrku. To ale neznamená, že je to dobrý nápad.
Proč? Stačí se podívat, jak email neefektivně přenáší soubory (protokoly byly navrženy pro krátké textové zprávy) a jak je neefektivně ukládá (typicky do jednoho souboru) a fakt, že je to skryté před koncovým laickým uživatelem za klikacím menu neznamená, že s tím emailový server a mail admin nebojují. O přeplněných pošt.schránkách uživatelů, z kterých tyto velké přílohy nejdou odstranit bez odstranění původního mailu, ani nemluvě.
Shrnuto: je to blbý nápad; na přenosy velkých souborů byly navrženy lepší protokoly
KB neznám, ale pokud se jedná o 64 kB
Ne, je to KB, jakožto 210 B (kilobyte).
Ale já také přece nikde netvrdím, že to nejde... Jen se pozastavuji nad tou "údajně slušnou" velikostí přílohy. Na téma Netiquette jsem kdysi psal seminárku. Pravidlo ohledně velikosti emailu (komprimace příloh, atd.) tam sice bylo, ale nikde jsem neviděl taxativně danou velikost. Nemluvě o tom, že to pravidlo vzniklo v době vytáčeného připojení, tedy v současnosti již zdaleka neodpovídá realitě. Příklad z praxe... mnohé úřady umožňují učinit podání osobně / datovou schránkou / emailem. Několikastránkový dokument v PDF je v řádu jednotek MB. Budu-li se řídit Vámi uvedeným "pravidlem", tak jim to emailem nepošlu...
Kilobyty samozřejmě znám... ovšem co si pamatuji, vždy byly značeny kB a nikoliv KB (a netřeba mi vysvětlovat rozdíly mezi 1000 a 1024). Ostatně podíváte-li se do Průzkumníka či Total Commanderu (předpokládám, že ostatní souborové manažery na tom budou stejně), tak velikost souborů označují v kilobytech se zkratkou kB.
Taxativně vymezené to má každý server individuálně.Je snaha aby to nebylo moc ohledně zátěže poštovních serverů. Dalo by se říct, že oproti situaci před několika lety zvýčila kapacita linek a výkon serverů. Jenže také o několik řádůnarostl objem pošty. Tím pádem se nedá říct, že se server stará jen o jediný email, paralelně jich zpracovává více. A když každý naroste dejme tomu na dvojnásobek, tak se to celé zahltí. I kapacita úložného prostoru má svůj vliv. Budu-li mít dejme tomu 3000 uživatelů, je hodně velký rozdíl zda jim vyhradím každému 200MB, 1GB nebo 10GB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.