Nejste přihlášen/a.
Měl bych dvě otázky. Je technicky možné, že někomu pošlu mail a on mu nepřijde? Druhá je také ohledně emailu. Poslal jsem email a přišla mi automatická odpověď, že dotyčná osoba má dovolenou. Předpokládám, že ten email co jsem jí poslal jí normálně zůstane ve schránce. Je to tak?
Doručení mailu není garantované, tzn. mail se může ztratit. Dochází k tomu ale naprosto výjimečně.
Mnohem častější je, že mail zahodí poštovní server kvůli vymyšlenostem typu podezření na virus nebo nevyžádanou poštu.
Někdy je mail zahozen/odmítnut kvůli velikosti (příloh), neexistenci příjemce, překročenému limitu schránky a podobným záležitostem. Všechny slušně nakonfigurované mailové servery ale tyto rozumné důvody oznamují odesílateli.
Ohledně dovolené - to záleží na nastavení mailového serveru. Obvykle mail zůstane ve schránce příjemce, často se ale posílá kopie i někomu dalšímu.
1) ano, je to možné. Například se antivirus / spamfilter rozhodne že tvůj email je závadný a mejl zahodí. Typické je to u schránek centrum / atlas / volný a některých firemních, které používají pro kontrolu mejlů firmu Virusfree. Ale i normální poštovní servery občas zahazují mejly které pocházejí z "podivných" (tj. špatně nakonfigurovaných) poštovních serverů.
2) Ano, "vacation message" je forma automatické odpovědi, mejl by měl zůstat (nicméně, majitel schránky si to v podstatě může nakonfigurovat jak chce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.