Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechny stahované soubory zavirované

Od: ildika® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Používám dva prohlížeče, Google Chrome a Operu. Předevčírem jsem zjistila, že jakýkoli soubor, který přes ně stáhnu, je okamžitě označen jako zavirovaný (hláška "při vyhledávání virů došlo k chybě"). Internet explorer normálně stahuje menší soubory (obrázky), ovšem větší soubory (programy) jsou po stažení také označeny jako zavirované. Jediný antivirus, o kterém vím, že ho mám v počítači, je Firewall (mám win7). V něm problém není, protože jsem ho dnes zkoušela vypnout a nic se nezměnilo (soubory byly nadále po stažení označovány jako napadené). Nemáte někdo zkušenosti s podobnou situací?

Moc díky.

doplněno 18.02.19 17:23:

Hlášky v Google Chrome, Opeře a IE:

Všechny stahované soubory zavirované
Všechny stahované soubory zavirované #2
Všechny stahované soubory zavirované #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkuste body obnovy a vratte se do predvcerejsiho data.

Start -> napsat rstrui -> enter -> postupujte podle nápovědy

Pokud body obnovy nemate, zkusil bych kontrolu systemovych souboru a potom i kontrolu disku.

Start -> napsat cmd -> enter -> napiste prikaz sfc /scannow -> enter -> čekat -> restartovat

Start -> napsat cmd -> enter -> napište příkaz chkdsk /R -> enter -> na dotaz stisknete "A" -> enter -> restartovat -> čekat

hodnocení

"Start -> napsat cmd -> enter -> napiste prikaz sfc /scannow -> enter -> čekat -> restartovat

Start -> napsat cmd -> enter -> napište příkaz chkdsk /R -> enter -> na dotaz stisknete "A" -> enter -> restartovat -> čekat"

------------------------------

To jsou dva různé postupy, nebo to jsou dvě fáze jednoho postupu?

"kontrolu systemovych souboru a potom i kontrolu disku" - pro každou kontrolu je jiný příkaz

jdukolem
hodnocení

0x

Prohlížeče s tím nemají nic společného.Ty domněle zavirované soubory si online otestuj na odkazu níže.

virustotal.com/...

hodnocení

0x

Tak za prvé "při vyhledávání virů došlo k chybě" neznamená "soubor je napaden viry".

Za druhé, Firewall není antivir. Minimálně tam musíte mít Defender, nebo nějaký antivir třetí strany.

Za třetí, i kdyby soubory zavirované náhodou byly, prohlížeče za to nemůžou.

hodnocení

Hláška o napadení viry se objevuje v IE při stahování programů (např. Google Chrome z ofic. stránek). Jinak každý z těch prohlížečů má samozřejmě svou vlastní hlášku. Vím, že za to nemůžou prohlížeče, proto se ptám, co se s tím dá dělat.

Chtěla jsem prověřit počítač na nějakém online vyhledávačí virů, ale všechny se chtějí stahovat (což u mě jaksi není možné). *nevi*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud stahujete nelegální SW (program), který je s crackem, tak to antivir vyhodnotí jako zavirované - ale program je plně funkční a většinou i bezpečný. Zkuste stahovat např. hudební soubor nebo film, jestli to bude bez hlášky. Firewall není antivir, ale nějaký zabudovaný antivir (Defender=?) v OS WIN-7 asi už bude a ten to hlásí (nikoliv prohlížeč). Zdravím!

doplněno 18.02.19 17:29:

ildika - to Vám hlásí antivir. Ten se možná automaticky aktualizoval a dělá nyní problém. Zkuste ho zcela vypnout (nebo jinak nastavit).

chlamak*

Jak napsal Ben: "ildika - to Vám hlásí antivir. Ten se možná automaticky aktualizoval a dělá nyní problém. Zkuste ho zcela vypnout (nebo jinak nastavit)." *palec*

hodnocení

0x
Deffender je součástí win10. V sedmičkách bude klasický windous antivir. Ten bych doporučil nahradit něčím "normalnim" i kdyby to byl obyčejný Avast.
tomas11*

pro - totak -Win7- jinak souhlas

Všechny stahované soubory zavirované #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]