Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhá grafika do SLI a nebo úplně nová?

Od: bazim* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

plánuji zvýšit grafický výkon mého počítače a nevím jestli k mé GTX 1080 od MSI mám koupit ještě jednu do SLI a nebo koupit zcela novou grafickou kartu. Koukal jsem na statistiky a 2x GTX 1080 je poměrně dost výkoný setup oproti jedné 2080, která je brutálně drahá a nedosahuje takových výkonů.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Teď jde o to, jestli ty hry umí využít 2 karty (SLI), některé to neumí. Jinak vždy je lepší mít jednu grafiku, ale silnější. RTX2080 má výkonu až až, poté ještě spotřeba 2 karet, je větší než jedna a hlučnost (větší teplota ve skříňi) + spodní karta má horší přístup vzduchu studeného vzduchu)
doplněno 16.02.19 09:43: Samozřejmě to jsem myslel obecně, to hraješ ve 4k 250fps? Já jsem zastánce pouze 1 karty, pokud GTX prodáš a koupíš RTX, tak to vyjde cenově cca nastejno. Jen budeš mít výhody 1 grafiky a né takový výkon. Pokud ti ten výkon FAKT chybí a nehoníš se jen za fps,tak hold 2.

bazim*
hodnocení

Prývě, že ta RTX 2080 oproti jedné GTX 1080 není o moc výkonější, když vezmu v potaz tu její cenu.

bazim*
hodnocení

To ne. Hraju dokonce stále ve 1080p jen, ale dnešní hry jsou prostě na nejvyšší detaily náročné + jsem vlastníkem HTC Vive, takže jakýkoliv vyšší výkon se neztratí.

S tou podporou SLI ve hrách máš pravdu no. To vůbec nedokážu říct jak moc optimalizované to je. Toho se bojím asi nejvíce, ale zase na druhou stranu 2 karty = lepší poměr cena/výkon vs. 2080

doplněno 16.02.19 09:55:

OK něco jsem pročetl na internetu a vyšlo mi z toho, že SLI bude asi opravdu ne-e. Pro 30-35% lepší výkon bude nejlepší prodat GTX 1080 a doplatit do GTX 1080 Ti, která je výkonnější jako RTX 2080.

still10k*
hodnocení

0x
Vykonovy rozdil mezi 1080 a 2080 neni nijak velky, vyhoda RTX je spis jinde.
Jestli chcete razantne navysit graficky vykon, tak opravdu nezbude nic nez SLI.
Myslim ze momentalne neni na trhu nic, cim by se vyplatilo nahradit 1080ku tak, aby narust vykonu oduvodnil investici. Spise zalezi co hrajete, jestli by se opravdu nevyplatilo sahnout po RTX. Kdyz treba srovnam jak vypada BF5 na moji GTX1080ti a na RTX2080 co vidim na YT, tak to je sakra rozdil a mne by se asi libilo ji mit. Ale 20-30k za grafiku proste nedam ...
A BF5 je jedna z mala her, ktera dokaze plne vyuzit vlastnosti RTX grafiky.
doplněno 16.02.19 10:24: Jeste doplnim, ze jsem take zastance spise jedne poradne grafiky, nez dvou ve SLI.
A ta RTX mne opravdu laka, ja se rad kocham grafikou ve hre, treba se zaseknu nekde u stromu, okolo me litaj granaty a ja nevnimam, hltam strom. No a ty odlesky a zrcafleni na RTX se mi moc libi. Jak klesnou pod 15k, tak uz budu mit cukani *klik*
Hele

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]