Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni. Pro takové to občasné domácí kopírování potřebuji kopírku, tedy asi lépe řečeno multifunkci, zcela určitě laser. Měla by umět kopírovat bez PC. Pár kousků mě zaujalo, ale zajímalo by mě, jestli existuje něco, v čem je plnohodnotný toner a nikoli jen startovní. Nebráním se ani jiné značce, uvítám i jiný nápad. Tiskárnu Brother HL-1210W mám a jsem s ní maximálně spokojen. Potřebuji ovšem občas jednoduše a rychle kopírovat.
Díky za každý stručný názor či nápad.
Ty startery se do tiskáren dávají proto, že jsou levnější, takže i celá nová tiskárna vypadá "levnější" - je to jen marketing.
Na druhou stranu, to, že se malá náplň ve starteru dřív vypotřebuje, můžeš brát jako výhodu - aspoň si dřív můžeš koupit takový toner, jaký si sám vybereš, místo toho značkového, který tam dal výrobce. Já používám levný neznačkový bez sebemenších problémů.
Brother je pro domácí použití dobrá volba (mám ho taky, i když dost starý model). Kopírování bez PC mají snad všechny multifunkce. Pokud uvažuješ do budoucna, že v domácnosti bude víc počítačů nebo notebook, zvaž určitě model se síťovým připojením (wi-fi).
S moderníma lejzrama se musí dávat pozor, zda je zvládnutá technologie pro výrobu alternativních tonerů. Nejde jen o ten prášek (i když u některých typů je to docela kumšt vytvořit správně), ale především o čip kterým si výrobci tonery chrání. Ne vždycky se to alternativním výrobcům podaří 100% zvládnout tak aby to tiskárna nepoznala. Před nákupem doporučuji prohlédnout weby SOLIDNÍCH výrobců alternativních tonerů (například Abel, Ecotoner) zda pro daný typ alternativní tonery nabízejí.
No a za druhé - proč trváte na lejzru? Já jsem byl jako ajťák vždy ostře proti inkoustům (mimo velkoformátu A0) ale po odchodu do důchodu mám nakonec doma inkoust - a to k plné spokojenosti. Moderní inkoustové multifunkce s tankovým systémem (například z řady Epson EcoTank ) mají neuvěřitelně levný tisk a fungují perfektně. Mám ji už přes rok, stále první náplň (a i kdyby, nová stojí asi 150 korun), nic tam nezasychá. Po WiFi funguje bezproblémově (to jsem jako profesionál také nesnášel). A vůbec neřeším, jestli dokument co tisknu je černobílý nebo barevný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.