Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
udělala jsem si tabulku na výpočet mzdy, v níž mám nastaven mj. vzorec pro výpočet daně z příjmu. Potřebuji částku z jedné buňky (superhrubou mzdu) zaokrouhlit na celé stovky nahoru, zaokrouhlenou částku (základ daně) vynásobit 0,15 (nebo z ní vypočíst 15 %) a výsledek zaokrouhlit na celé koruny nahoru. Pro názornost přikládám screenshot.
Excel (97) mi ale daň počítá z nezaokrouhlené superhrubé mzdy. Zřejmě mám ve vzorci chybu, ale nevidím ji. )--:
Děkuji za Váš čas i odpovědi (pomoc).
Když chci zaokrouhlit na stovky, musí být v závorce -2. Takhle se ta částka zaokrouhluje na dvě desetinná místa a to je nanic
@Hlavik,
nadarmo se neříká, že víc hlav víc ví. Koukala jsem do toho vzorce jakou dobu a pořád chybu neviděla. Moc děkuju, už jsem si to opravila. (--:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.