Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava vzorce v Excelu 97

Od: iz* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,

udělala jsem si tabulku na výpočet mzdy, v níž mám nastaven mj. vzorec pro výpočet daně z příjmu. Potřebuji částku z jedné buňky (superhrubou mzdu) zaokrouhlit na celé stovky nahoru, zaokrouhlenou částku (základ daně) vynásobit 0,15 (nebo z ní vypočíst 15 %) a výsledek zaokrouhlit na celé koruny nahoru. Pro názornost přikládám screenshot.

Excel (97) mi ale daň počítá z nezaokrouhlené superhrubé mzdy. Zřejmě mám ve vzorci chybu, ale nevidím ji. )--:

Děkuji za Váš čas i odpovědi (pomoc).

Oprava vzorce v Excelu 97

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když chci zaokrouhlit na stovky, musí být v závorce -2. Takhle se ta částka zaokrouhluje na dvě desetinná místa a to je nanic :)

iz*
hodnocení

@Hlavik,

nadarmo se neříká, že víc hlav víc ví. Koukala jsem do toho vzorce jakou dobu a pořád chybu neviděla. Moc děkuju, už jsem si to opravila. (--:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]