Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace win7

Od: emanueljorman odpovědí: 8 změna:
Dobry vecer co se vyplati instalovat win7 do ssd 120gb Nebo do hdd 500gb?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

SSD je mnohem rychlejší.

Jestli budou v PC oba, tak přesměrovat TEMP, Temporary Internet Files,swap, hibernate a cache prohlížeče na HDD kvůli omezení opotřebování SSD (mají pouze omezený počet zápisů).

still10k*
Dnesni ssd jsoz vyrobeny na dva tri roky bezproblemoveho chodu i s rezervou. Neni potreba presmerovavat temp a podobne vyfikundace. Ale chapu vas, pred casem se to tak delalo, ale dnes je to prezitek ;)
lmgify

Před pár dny jsem podrobně hledal SSD pro tazatele v jiné otázce a vycházelo to, že každý 128KB blok na SSD může být přepsán asi jen 150-200x (40TB dat zapsaných na 256GB SSD - lepší a dražší SSD mají až 100TB). Zapisuje se vždy celý blok 128KB při změně libovolně malé části, takže "zapsaných" 40TB je ve výsledku mnohem méně skutečných nových dat.

Osobně bych chtěl, aby mi disk vydržel déle než 2-3 roky.

emanueljorman
hodnocení

To jak presmeruju navod bych prosil jsem tupej jak stul :D
lmgify

Nevím, kde všechno je, ale bude to v Ovládacích panelech:

Temporary Internet Files v Ovl.panel/Možnosti Internetu/Obecné/Historie_procházení/Nastavení/Přesunout_adresář (nevím přesné české názvy, nemám tady české W7)

swap a TEMP asi budou v Ovl.panel/System/Pokročilá syst.nastavení

cache prohlížeče se bude nastavovat v menu tvého browseru

Snad někdo poradí lépe.

still10k*
Slyšíš trávu růst lmgify. V reálu ssd vydrží daleko víc. Vše co píšeš jsou jen teoretické hodnoty. Mám tu třeba po šesti letech ještě stále funkční Kingston ssdnow 120GB. Leckeré ssd disky, které mám, jsou starší tří let (i více) a ještě stále šlapou bez problémů.
A dnešní technologie výroby je ještě dokonalejší, než dříve ;)

hodnocení

2x

Systém vždy na rychlejší disk, tedy SSD.

Pak je otázkou na jaký stroj, protože u stolního PC se nehledí na výdrž baterie tolik jako u noťasu, který každou cvhíli usíná, hibernuje atd. Takže jeli to stolní PC, tak bych vůbec nic neřešil. Kvůli dostatku RAM v dnešní době už bude PC swapovat málo - koneckonců se dá SWAP přímo vypnout. Což bych společně s vypnutím hibernace udělal asi já. Přesouvat oboje na SSD pak podle mě ztrácí tu pointu rychlého disku, když bude vše tahat a probouzet se z toho pomalého HDD.

pozn: SSD se skutečně opotřebovávají, když zapisují na stejnou paměťovou buňku, ale od toho tu máme příkaz TRIM který dělá opak defragmentace a naopak data rozesypává do málo používaných buněk. Vzhledem k tomu, že SSD nemá žádné pohyblivé části, tak ke všem datům přistupuje stejně rychle - netřeba tedy dělat defragmentaci, naopak se přímo varuje ji dělat.

cs.wikipedia.org/...

kepler*
hodnocení

0x

S velikostí disku to nemá žádnou souvislost. Spíš to souvisí s velikostí operační pamětí RAM. Na win7 stačí 2 GB, na vyšší raději 4. Jinak to zpomalí PC. Sám mám win7 a jsem za to rád, jenže jeho podpora od Windows brzy skončí. Poslední bezproblemová win byl snad osmička. Nevidím smysl v tom instalovat si win7. Fungovat bude sice dál, ale bude děravý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]