Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač se sám zapíná

Od: elexx odpovědí: 13 změna:

Zdravím, zhruba půl roku mám problém s tím, že se mi počítač neustále probouzí z režimu spánku a nejde normálně vypnout ze startu, takže musím vypnout zdroj. Vždy v počítačí jakoby něco lupne, rozjede se větrák a sám naskočí. Myslel jsem si, že to je problém se zdrojem (Corsair 550w, ale přesně už nevím), tak jsem koupil nový (Evolveo Pulse 450w), ale nepomohlo to. Dnes jsem koukal do Prohlížeče událostí, ale moc se v tom nevyznám, jen mě překvapilo, že se zapíná častěji, než jsem myslel.

Nevíte někdo, prosím, čím to může být?

Počítač se sám zapíná
Počítač se sám zapíná #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

mne tohle kdys delal jeden starsi PC, bylo nastaveny nekde v BIOSu kazdodennikzapinani ve 22.00 :) nepredpokladam ze to bude vas pripad, pro sich to zkontrolujte. Ale spis bych to videl na nejakou aplikaci, ktera ma povoleni budit PC z rezimu spanku dle sve potreby.

elexx
hodnocení

Zdravím, aplikací to nebude, počítač se takhle sám zapíná i po čisté instalaci os..

olinl
hodnocení

0x

Tady něco na W7 pcporadenstvi.cz/...

doplněno 10.02.19 19:34:

Omlouvám se, špatně jsem přidal svou odpověď k jinému dotazu..

hodnocení

0x

No když už jsi byl v tom plánovači, tak si stačílo už jen přečíst co to probudilo *smich* Takže v tom okénku, kde se píše, že systém byl probuzen.. blablabla klikni na šipku dolu, abys posunul text... je tam toho napsáno krapet víc ;)

elexx
hodnocení

Tam to vždy píše Zdroj probuzení: Není známo

tak zkusit Start -> napsat cmd , kliknout na vyhledaný program pravým tl.myši a zvolit spustit jako správce (enter) -> napsat prikaz powercfg -waketimers

elexx
11.02.19 13:43
hodnocení

Počítač se sám zapíná #3

super, tak v tom případě Start -> napsat plánovač (enter) -> Knihovna plánovače -> Microsoft -> Windows -> UpdateOrchestra -> kliknout na úlohu backup scan -> a dole na oušku "Podmínky" bude zaškrtnuto "Ke Spuštění úlohy probudit počítač"

A dále...

Start -> napsat napájení -> vybrat "upravit schéma napájení" (enter) -> změnit pokročilé nastavení napájení -> Režim spánku -> Povolit časovače pro probuzení -> Zakázat

Tím bychom pořešili samovolné zapínání :) A proč se nedá vypnout mě napadá, zdali nemáte zaškrtnuto u toho napájení (viz @maverick) i volbu Rychlé spuštění. Tak vypnout ...

elexx
hodnocení

Děkuju moc! :) Uvidím, jestli se v noci zapne a zítra dám vědět, ale věřím, že to zabere

hodnocení

0x

Hmmm a proč ti nejde vypnout PC přes start? Co to dělá? Co je to za win? A když to vypínáš přes tlačítko tak nedáváš to jen do spánku? Mrkni jak je tlačítko nastavené.

google.com/...

elexx
hodnocení

Přes start to neudělá nic, jde jen restartovat nebo do režimu spánku. Win 10, ale dělalo to myslím i u Win 7. Přes tlačítko to vypnout jde, ale občas se zapl i tak, takže musím vypnout zdroj.

No a už ses koukl jak je nastavené tlačítko? Zatím jsem se od tebe nic nového nedozvěděl a skoro bych se vsadil, že počítač opravdu uspáváš ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]