Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytížení disku 100% - pomalé reakce

Od: dostimar odpovědí: 8 změna:
Přeji hezký den, mám dlouho problém s tím že můj notebook Lenovo s windows 10 home vykazuje 100% vytížení disku i když se ho treba 15minut ani nedotku. Nevím si rady a ve správci procesů žádný úkon neukazuje na využití disku v takové míře. Prosím o radu jak toto navždy opravit. Notebook je 2roky starý. Lenovo ideapad 100
Vytížení disku 100% - pomalé reakce
Vytížení disku 100% - pomalé reakce #2
Vytížení disku 100% - pomalé reakce #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Avastománie...

hodnocení

0x
Problém jsem řešil u 4 počítačů. Vždy to dopadlo stejně. Po dnech zbytečných pokusů něco nastavit nebo odinstalovat jsem klonoval disk na nový SSD
Myslím, pokud to nebylo napsáno přesně, že budete odinstalovávat antivir, další programy, hrabat se v tom dny a týdny... A nakonec vyměníte disk za SSD.

lmgify
hodnocení

0x

Disk není zatížen na 100%. První obrázek ukazuje, že doba činnosti je 100%. Vlastní zatížení (4MB/s) je prakticky nulové.

Je vidět, že Avast Antivir neustále na disk něco zapisuje.

Ke zjištění více klikni na Spustit sledování prostředků (1.obr dole).

Vytížení disku 100% - pomalé reakce #4
dostimar
hodnocení

Jenže on ten notebook i pomali reaguje, někdy se v prohlížeči nenačtou ani stránky jakoby by vypadla wifi ale na druhém notebooku na stejné wifi šlape načítání jako hodinky.

A baterie taky nevydrží notík se začne vcelku hřát a tak výdrž je jen lehce přes hodinu přitom by měla být výdrž kolem 3,5hodiny.

Myslíte že by pomohla odistalace Avastu?

lmgify

Co je v těch záložkách Podrobnosti a Služby? Nejsem zběhlý v W10.

To Sledování prostředků taky nic nenaznačilo?

Avast můžeš ukončit vždy (klepnout na něj pravým tlačítkem) a podívat se, jestli vytížení spadne.

dostimar
hodnocení

Myslíte si,že by odinstalace Avastu pomohla? Já si opravdu nevím rady a notebook využívám kvůli tomuto jen zřídka. Je to spíše na vztek než na práci.

olinl
hodnocení

0x

Z nouze zkus ještě pročistit počítač např. CCleanerem nebo podobným programem -pročistit registry, zdvojené položky aj. Jinak Avast jsem odinstaloval , zatěžoval systém a spoléhám na dřívější Essential W7, dnešní Defender pro W10.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]