Přeji hezký den, mám dlouho problém s tím že můj notebook Lenovo s windows 10 home vykazuje 100% vytížení disku i když se ho treba 15minut ani nedotku. Nevím si rady a ve správci procesů žádný úkon neukazuje na využití disku v takové míře. Prosím o radu jak toto navždy opravit. Notebook je 2roky starý. Lenovo ideapad 100
Myslím, pokud to nebylo napsáno přesně, že budete odinstalovávat antivir, další programy, hrabat se v tom dny a týdny... A nakonec vyměníte disk za SSD.
Disk není zatížen na 100%. První obrázek ukazuje, že doba činnosti je 100%. Vlastní zatížení (4MB/s) je prakticky nulové.
Je vidět, že Avast Antivir neustále na disk něco zapisuje.
Ke zjištění více klikni na Spustit sledování prostředků (1.obr dole).
dostimar
Jenže on ten notebook i pomali reaguje, někdy se v prohlížeči nenačtou ani stránky jakoby by vypadla wifi ale na druhém notebooku na stejné wifi šlape načítání jako hodinky.
A baterie taky nevydrží notík se začne vcelku hřát a tak výdrž je jen lehce přes hodinu přitom by měla být výdrž kolem 3,5hodiny.
Myslíte že by pomohla odistalace Avastu?
lmgify
Co je v těch záložkách Podrobnosti a Služby? Nejsem zběhlý v W10.
To Sledování prostředků taky nic nenaznačilo?
Avast můžeš ukončit vždy (klepnout na něj pravým tlačítkem) a podívat se, jestli vytížení spadne.
Z nouze zkus ještě pročistit počítač např. CCleanerem nebo podobným programem -pročistit registry, zdvojené položky aj. Jinak Avast jsem odinstaloval , zatěžoval systém a spoléhám na dřívější Essential W7, dnešní Defender pro W10.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.