Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení mozilla thunderbird

Od: reri odpovědí: 9 změna:

používám tento program už dlouho. Ve W XP bylo možno nastavit stažení pošty tak, že stahla pouze hlavičku a na pokyn stahnout se teprve stáhl obsah zprávy. Toto chování ale neumím u W7 a Thunderbird 6.5.0 nastavit. Poradíte prosím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

4x

klikněte na váš účet, v něm je položka Zobrazit nastavení pro tento účet(zubaté kolečko)-klikněte na ni, dále nastavení serveru, a skoro dole zatrhněte, Stahovat pouze hlavičky zpráv.

reri
hodnocení

děkuji za odpověď, bohužel nic takového jsem tam nenašel, a to ani pod rozšířením :(

hm*

Tak asi používáš přístup IMAP (a zprávy u sebe vůbec nemáš, jsou pouze na serveru) a ne POP3. Když otevřeš to nastavení serveru, co máš úplně nahoře v "Typ serveru:"?

reri
hodnocení

mám tam IMAP.seznam (?) co mohu udělat?

hm*

Když máš IMAP, tak se ukážou vždy jen hlavičky a případně vybraná zpráva. Vše trvale zůstává na serveru, do PC se nic neukládá. Proto v nastavení není volba "stáhnout pouze hlavičky", protože nemá smysl.

Co máš dělat, nevím. To záleží na tom, čeho chceš docílit. Chceš mít vše jen na serveru, zato dostupné odkudkoliv (IMAP), nebo chceš zprávy stahovat do svého PC (a ze serveru mazat) - POP3? Jestli IMAP, tak nedělej nic. Jestli POP3, tak - změnit typ serveru asi nejde, musíš založit nový účet v Thunderbirdu (to NEznamená nový mail), zvolit pro něj typ POP3 a nastavit přístupové údaje k mailu a případně vhodné místo na disku. Těch parametrů je víc (dá se nastavit zabezpečení přenosu, napojit se na maily z minulého Thunderbirdu (jestli je máš uložené) a nastavit spoustu dalších parametrů), popis by byl dlouhý. Jestli máš odvahu, zkus to, koneckonců ten IMAP by měl zůstat funkční, dokud ho nezrušíš (ale až se aktivuje POP3, maily stáhne a v serveru smaže, IMAP už je samozřejmě neuvidí).

hodnocení

0x

Když máte IMAP, už nic dělat nemusíte. Funguje to v souladu s vaším požadavkem.

onehelp.cz/...

reri
hodnocení

to je divné, chová se to jinak než na XP : když najedu kurzorem na staženou zprávu tak se zpráva automaticky otevře a stáhnou se i přílohy, kdežto na XP mi umožní se podívat do hlavičky zprávy na které je kurzor a až na potvrzení o stáhnutí se zpráva stáhne (nebo umožní nahlédutí obsahu). Toho chci docílit i u W7 Thund 6.5

Přeinstaloval jsem W7 a zkusil nainstalovat Thunderbirda POP3 - ale na starý účet který mám na XP to nejde. Nový účet zakládat nechci, proto mi zdá se nezbývá nic jiného než poštu řešit bez poštovního klienta. škoda, mám 3 účty a klient to krásně řešil...

děkuji za rady

hm*

Psal jsem, že by to bylo na dlouho ...

Kvůli mailovému klientu se nemusejí přeinstalovávat WIN. Nemusí se přeinstalovávat ani Thunderbird, stačí v něm založit nový účet (jak jsem psal, to NEZNAMENÁ nový mail, ale nový přístup do existující schránky). Říct "nechci založit nový účet" znamená říct "nechci nastavit Thunderbirda". Jak jsi to zkoušel nastavit "na starý účet v XP"? To máš pořád ty XP nainstalované? Opravdu sis v XP maily stahoval do PC, nebo zůstávaly na serveru?

reri
hodnocení

tak vyřešeno: instalace starší verze Thunderbirda a přenos profiles z XP do w7 - kupodivu to chodí ale na 32 bit.

Mám dva disky : XP a W7

děkuji za snahu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]