Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která grafická karta + bude dostatečný zdroj?

Od: fretka odpovědí: 15 změna:

Zdravím vás,

chtěla bych vás poprosit o radu. Vzhledem k mým problémům jsem se rozhodla si pořídit lepší grafickou kartu a k tomu i zdroj. Bohužel kvůli okolnostem ( finance, rozměry bedny + zbytek sestavy,...) jsem si mezi těmi o dost lepšími nemohla vybírat, proto potřebuji radu od někoho zkušeného, zda jít v aktuální situaci do GTX 1050 Ti nebo do RX 570. Všude se píše něco jiného a ostatní srovnání obou karet jsou taky rozdílná.

Další otázkou je zdroj. Zda by byl schopný utáhnout obě karty. U té RX 570 si nejsem ale jistá, bojím se, že by to bylo na hraně. Proto nevím, zda bude stačit tento 550w nebo jít raději do 650w. Děkuji moc za vaše rady.

czc.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ten odkazovaný zdroj je kvalitní a dimenzovaný dostatečně. Uvědomte si, že doporučený výkon zdroje u grafického modulu je stanovován s tím, že se bere v potaz nejen příkon grafiky ale i dimenzování výkonu zdroje na příkon celé PC sestavy příslušné ke grafice. To znamená, že se počítá s tím, že pokud máte takovou grafiku, že k němu bude patřičně vhodná výkonná sestava, s více disky a periferiemi atd... plus nějaká rezerva zdroje pro výkonové špičky.

Grafika má spotřebu při prohlížení netu nebo videa cca 20 W a 150 W při hře, poněvadž kdyby tam valilo 500W, tak 12V napájením by teklo 40 amper a to by byl zajímavý experiment :)

hodnocení

0x
RX590Nitro mi utáhne zdroj 500W. Ovšem nejsem hráč, mám ji v pracovním PC.

still10k*
hodnocení

0x
Ta RX 570 je podle srovnání jader výkonnější
gpu.userbenchmark.com/...
Zdroj 500W by měl stačit pro obě grafiky, ale záleží i na zbytku sestavy. Správnou sílu zdroje si můžete spočítat tady:
outervision.com/...

fretka
hodnocení

Moc vám všem děkuji za rady, určitě mi to hodně pomohlo.

Ještě co máte za procesor, to kvůli té plánované grafické kartě.

fretka
Není bohužel nejnovější, trošku se stydím zde psát aktuální cpu :-D Momentálně ale nemohu přestavit celé pc najednou, takže budu muset postupně. Když o tom tak přemýšlím, tak bude asi opravdu lepší si počkat ješte na nový procesor a potom to vše postavit najednou. Nynější sestavu ještě potřebuji nějakou dobu funkční :-D budu to muset ještě vydržet. Jinak plánuji jít do AMD Ryzen 3 2200G

Tady nejde o to, že by se vám někdo vysmíval, ale o to, že ke grafické kartě potřebujete dostatečný procesor. Pokud máte procesor, který nedokáře instruovat příkazy grafice, takzvaně ji "krmit", tak je to o ničem.

Jestli ale můžu radit, tak nekupujte součástky postupně, ale našetřete si a pak celé najednou.

fretka
hodnocení

Rozumím vám, ještě jsem se k nákupu nedostala. Máte nejspíš pravdu, vše jsem zvážila a bude to tak asi opravdu lepší. Nebudu to uspěchávat.

Mockrát děkuji za váš čas. Vážím si toho.

still10k*
Nesouhlasím s tebou ernie. Zapomel jsi definovat to svoje "o nicem". Soucastky lze kupovat i postupne, pokud jsou vzajemne kompatibilni a zdroj to utahne. Lze provizorne pouzivat i silnou grafiku se slabym starym procesorem, fungovat to bude. Sice se nevyuzije plny potencial grafiky, ale bude to funkcni a lze to tak provizorne pouzivat do doby, nez se poridi dalsi dily, treba deska s procesorem a pameti.
Rada hernich pc nevznikala jinak.

@still10k Ale já nikde netvrdím, že brutálně silná grafika nebude fungovat s procesorem, který je rád, že dejchá. Jen je to opravdu jaksi o ničem. Stejně, jako bys do supersportu dal motor z tříhrnkový fábie :) Ten supersport se taky hýbat bude. Než si našetříš na motor a turbo. A pak zase budeš mít starou kastli a šasi... Ale to jsou obecně známá fakta.

vilik*
Tak zase kdyby bylo výhodné koupit něco hned, tak proč čekat?
Například teď k té grafice je možnost dvou her na Steamu zdarma, jindy zase desku může člověk vzít určitou značku a typ s vrácením části peněz nebo s monitorem, který jde prodat, koupě SSD nebo bedny ve slevě apod.
Takhle se dá zase buď ušetřit a nebo koupit něco lepšího.
still10k*
to ernie: Obecně známá fakta možná v tvé obci. Tvoje přirovnání mi dlouhohodobě nějak nesedí. Rád používáš eufemismy, ale nějak trochu mimo mísu, musíš na tom ještě zapracovat ;)
Zrovna jeden můj spolubojovník z BF5 používá historický i5 s rtx 2080 a jede mu to. Sám jsem kdysi postavil komp na s.775 s CPU PenD a grafikou gtx 560ti a předal dál, další majitel si pak po pár měsících vyměnil PenD za Xeon.
Hráči běžně nakupují díly postupně, protože na to nemají. Ti nejlejlepší se rekrutují z řad náctiletých, nejsou vetšinou výdělečně činní a proto kupují postupně. Byl jsem pár let jedním z adminů multiherního klubu, tak vím jak to chodí v reálu *klik*

Still: Když už používáš ty cizí termity, tak si udělej jasno v tom, co je eufemismus, který je narozdíl od různých typů přirovnání jasně definován.

Ohledně volby a konfigurace HW, je na každém soudruhu, co preferuje, s tím souhlasím...

still10k*
to ernie: já vím co je eufemismus ;) No pro jistotu přidám odkaz na defici: cs.m.wikipedia.org/...
A tohle je podle mého názoru eufemismus jak vyšitý: "...brutálně silná grafika nebude fungovat s procesorem, který je rád, že dejchá.."

still10k*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 09. 02. 2019 14:45:03
na požádání still10ka byl příspěvek skryt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]