Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
chtěla bych vás poprosit o radu. Vzhledem k mým problémům jsem se rozhodla si pořídit lepší grafickou kartu a k tomu i zdroj. Bohužel kvůli okolnostem ( finance, rozměry bedny + zbytek sestavy,...) jsem si mezi těmi o dost lepšími nemohla vybírat, proto potřebuji radu od někoho zkušeného, zda jít v aktuální situaci do GTX 1050 Ti nebo do RX 570. Všude se píše něco jiného a ostatní srovnání obou karet jsou taky rozdílná.
Další otázkou je zdroj. Zda by byl schopný utáhnout obě karty. U té RX 570 si nejsem ale jistá, bojím se, že by to bylo na hraně. Proto nevím, zda bude stačit tento 550w nebo jít raději do 650w. Děkuji moc za vaše rady.
Ten odkazovaný zdroj je kvalitní a dimenzovaný dostatečně. Uvědomte si, že doporučený výkon zdroje u grafického modulu je stanovován s tím, že se bere v potaz nejen příkon grafiky ale i dimenzování výkonu zdroje na příkon celé PC sestavy příslušné ke grafice. To znamená, že se počítá s tím, že pokud máte takovou grafiku, že k němu bude patřičně vhodná výkonná sestava, s více disky a periferiemi atd... plus nějaká rezerva zdroje pro výkonové špičky.
Grafika má spotřebu při prohlížení netu nebo videa cca 20 W a 150 W při hře, poněvadž kdyby tam valilo 500W, tak 12V napájením by teklo 40 amper a to by byl zajímavý experiment
Tady nejde o to, že by se vám někdo vysmíval, ale o to, že ke grafické kartě potřebujete dostatečný procesor. Pokud máte procesor, který nedokáře instruovat příkazy grafice, takzvaně ji "krmit", tak je to o ničem.
Jestli ale můžu radit, tak nekupujte součástky postupně, ale našetřete si a pak celé najednou.
Rozumím vám, ještě jsem se k nákupu nedostala. Máte nejspíš pravdu, vše jsem zvážila a bude to tak asi opravdu lepší. Nebudu to uspěchávat.
Mockrát děkuji za váš čas. Vážím si toho.
@still10k Ale já nikde netvrdím, že brutálně silná grafika nebude fungovat s procesorem, který je rád, že dejchá. Jen je to opravdu jaksi o ničem. Stejně, jako bys do supersportu dal motor z tříhrnkový fábie Ten supersport se taky hýbat bude. Než si našetříš na motor a turbo. A pak zase budeš mít starou kastli a šasi... Ale to jsou obecně známá fakta.
Still: Když už používáš ty cizí termity, tak si udělej jasno v tom, co je eufemismus, který je narozdíl od různých typů přirovnání jasně definován.
Ohledně volby a konfigurace HW, je na každém soudruhu, co preferuje, s tím souhlasím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.