Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladicí podložka pod notebook

Od: slavo* odpovědí: 4 změna:

Je volný konektor - samice u chladící podložky - takže chvíli se točí ventilátor a chvíli zase ne.

Díval jsem se na ni a nikde nenacházím žádné šroubky jak by se to dalo rozebrat.

Je to nějak opravitelné nebo jen vyhoditelné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x
Jaká samice, USB? Jiné USB v té zdířce na notebooku "sedí" dobře?
slavo*
hodnocení

V notebooku sedí USB dobře každá kterou mám , v chladící podložce se každá viklá.

still10k*
Njn, to jsou ty levné podložky, do kterých výrobci dávají nekvalitní usb porty (nemají jednotné rozměry). U značkové podložky by se vám to nestalo.
Je tu možnost vyměnit ten USB port v podložce (napájet nový), tedy pokud je to možné.
Další možnost je upravit konektor (samce) tak, aby seděl lépe, kleštičkami trochu roztáhnout ty plíšky okolo.
Nebo se také dá upravit kleštičkami ta samice na podložce, trochu ty plechy okolo prohnout dovnitř.
Někdy může stačit i úprava kontaktů v USB samici, trošku je úzkým šroubováčkem nadzvednout a více prohnout. Ale nezabírat moc, jinak dojde k vyrvání kontaktu z lůžka a to je pak už fakt na popelnici.

hodnocení

0x

U dvou chladících podložek, které jsem rozdělával, tak byly šroubky z vrchu, ale schované pod samolepícími páskami (takové ty jakoby molitanové protiskluzové pásky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]