Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
když zapnu stolní PC a následně obrazovku, tak normálně slyším, jak se PC zapíná, ale nepropojuje se s obrazovkou a nejde potom vypnout jinak než odpojením proudu. Obrazovka na jiných zařízeních funguje v pořádku. Každopádně nevím, co je za problém v PC. Kouknul jsem se i dovnitř a nic nebylo spálené, rozbité nebo ucpané, vše se zdá normální, ale PC stejně nestartuje. Zkontroloval jsem i připojené kabely, ale nic.
Nemá někdo nápad, co by s tím mohlo být?
Díky
Po odpojení všeho od PC krom obrazovky, přepojení obrazovky, kontrole RAMek, zapojení HDD a dalších vyšetření, stále nemám diagnózu.
Bohužel se nedostanu ani do biosu. PC s obrazovkou vůbec nespolupracuje.
Nějáké nápady od vás?
Na začátek zkuste jinou "obrazovku" i s jiným kabelem na problémovém PC; zkuste poslouchat, jestli PC při startu nějak víckrát "nepípá". O jaké PC se jedná a jak staré?... před poruchou PC fungovalo normálně?...dejte vědět výsledek...
Ne nic takového, zdá se bežet normálně. Je možné, že je chyba právě v kabelu do monitoru. Mám do něj sice připojený jak PC tak i PS4, ale oba na jiných kabelech.
Takhle na dálku Vám těžko někdo něco rozumného poradí. Závad může být 100+1. Jak HW, tak SW. To, co slyšíte při zapnutí PC jsou v podstatě ventilátory, případně roztočený HDD. S fungováním PC to až tak moc nesouvisí. Do PC raději moc nešťourejte a za nic netahejte. Už pouhým dotykem (i při vypnutém PC) můžete nadělat víc škody, než užitku. Že by tam bylo přímo vidět cosi spáleného, utrženého, nebo dokonce "ucpaného " je prakticky nesmysl. Bez odborníka přímo na místě to asi dohromady nedáte.
odpojte vše od PC a zkuste ho spustit, jestli najede poznáte podle kontrolky HDD, pak zkuste připojit JEN monitor a pokus o spuštění opakujet
A nepřepnul jste si na monitoru náhodou jen jiný vstup? Když říkáte, že máte zapojen jak PC tak i PS4ku, tak zkuste na monitoru všechny dostupné vstupy VGA, DVI, HDMI ... nevím přes co to máte připojené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.