Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HP - vrácení ntb do 14 dnů

Od: confusedworld odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat. Zítra jdu vrátit nový notebook v lhůtě 14 dní. Týden jsem ho používala, abych ho otestovala oproti mému starému ntb. Nový ntb bohužel nesplnil moje očekávání

Nový ntb : HP 15-bw027 1TU90EA

1. Jak ho mám dát do původního stavu? Bojím, že když ho dám do továrního nastavení, smaže se ten jejich bloatware. Je to pravda nebo ne? Nebo to jde nějak jinak?

2. Když jsem k tomu dostala jako dárek antivirus na 6 měsíců zdarma, myslíte, že mají právo mi to strhnout z vrácené částky?

Předem Všem moc děkuji za odpovědi!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

user
hodnocení

1x

Uveď to továrního nastavení, to stačí.

hodnocení

1x

Pokud je to e-shop, můžeš vrátit do14.dnů bez udání důvodů. Zabal to jak to je a odnes. Nemusíš nic k tomu říkat. Nesmíš to poškodit. Pouze řekni, potřebuji vrátit. Zeptají se, zda chceš peníze na ruku,nebo na účet. Moje zkušenost. Pokud je to kamenný obchod, tak máš většinou smůlu, byla by to jejich dobrá vůle.

hodnocení

0x

"Když jsem k tomu dostala jako dárek antivirus na 6 měsíců zdarma, myslíte, že mají právo mi to strhnout z vrácené částky?"

Snažit se možná budou, ale právo na to nemají.

doplněno 03.02.19 12:49:

"Zítra jdu vrátit nový notebook v lhůtě 14 dní."

Tato lhůta platí pouze při nákupu "na dálku", tedy přes internet apod. Pokud jsi ten ntb koupila v normálním obchodě, pak žádná taková lhůta neexistuje a je jen na dobré vůli prodejce, zda bude ochotný ti vyhovět. Také se může stát, že z obchodu odejdeš s nepořízenou. A obchodník bude v právu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]