Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po hodině přestane reagovat myš

Od: nikc® odpovědí: 31 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Můj notebook dělá to, že asi po hodině přestane reagovat myš, ani ctrl+alt+del nepomáhá. Musím ho vypnout přímo. Na nic jiného nereaguje. Je ještě v záruce. Neví někdo, čím to je anebo jestli s ním nezajít ho reklamovat? Děkuji.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ještě že čtu všechny odpovědi než odepíšu, protože bych podle popisu psal úplně o jiném problému. Já si totiž pod pojmem "Musím ho vypnout přímo. Na nic jiného nereaguje, ani ctrl+alt+del nepomáhá" představuju úplně něco jiného než "Ta šipka jezdí, ale levé tlačítko nefunguje". Celý ten dotaz je zmatečný... "já myš jako takovou nemám" ... takže se nejedná tedy o myš, ale o touchpad? Nebo trackpoint? ... a dále ... "jako že to nabíhá" ... co nabíhá? na něco jste klikla a v tu chvíli se to kouslo nebo se to takhle zachová i když nic neděláte?

1) Jako první bych taky přeinstaloval ovladač : Start -> napsat devmgmt.msc -> spustit -> otevřít Myši a jiná zařízení -> označit myš -> stisknout klávesu delete a potvrdit odebrání. V tu chvíli přestane myš fungovat. Ujistěte se, že klávesnice ano (šipkama se budete pohybovat mezi zařízeními v onom správci zařízení) a zmáčkněte ALT + A + H ... neboli klávesou ALT zvýrazníte klávesové zkratky v menu, kde A je akce a H je vyhledat nový hardware ... chvíli to nechte pracovat a za chvíli máte myš opět funkční.

2) Zkusil bych zapnout nouzový režim, zda se to bude dít i tam. Start -> Nastavení -> Aktualizace a zabezpečení -> Obnovení -> Spuštění s upřesněným nastavením -> Restartovat . Po naběhnutí nabídky dát Odstranit potíže -> Upřesnit možnosti -> Nastavení spouštění -> Restartovat -> stisknout F4

3) Zkontroloval bych prohlížeč údálostí -> Start -> napsat eventvwr -> spustit -> Protokoly systému winodws -> systém -> a zde si v pravé části vyfiltrovat aktuální protokol (zatrhnout Kritická, Upozornění, Chyba) a studovat co se stalo před tím, než se to kouslo

4) Proskenoval bych počítač proti virům a spyware,adware,malware...

A teprve kdyby všechno toto selhalo, tak bych reklamoval (teda já bych ještě zkusil Live OS, případně reinstal OS)

Po hodině přestane reagovat myš
hodnocení

Ano, je to touchpad tedy. Omlouvám se. Já nevěděla, jak se to jmenuje.
hodnocení

Skoro vše jsem udělala. Teď dělám kontrolu proti virům. Škoda, že Vám nemůžu dát čokoládu. Snad to půjde.
hodnocení

Nepomohlo to. :(
hodnocení

Jak se dělá Live OS a Reinstal OS?

Reinstal je přeinstalování operačního systému. Prostě se celý notebook vymaže a nainstaluje se operační systém znovu, případně se vrátí do továrního nastavení. To je ovšem pro pokročilejší uživatele.

Live OS je operační systém na výměnné jednotce (disku) dnes nejčastěji na USB, který se spouští z něj při bootování. Zde je potřeba příslušně nastavit tzv BIOS, aby se operační systém spustil z USB disku.

hodnocení

Zajedu s ním na reklamaci. Opraví to.

Hmmm takže touchpad... napište typ notebooku - to by mělo jít opravit. Většinou je to chybným ovladačem Elan vs Synaptics. Zkusíme společně přeinstalovat tyto ovladače. Jinak v tom protokolu událostí jste nic nenašla? Zkontrolujte tedy ještě vlastnosti onoho touchpadu, co na sebe prozradil...

Start -> napsat devmgmt.msc -> spustit -> myši -> dvojklik na touchpad ... a prolezte všechny záložky. Nebo sem vložte printscreeny alespoň záložky Obecné a Události

hodnocení

Typ notebooku je HP 15-ba065nc cardinal red. V protokolu událostí bylo hodně chybných věcí.

Tak zkuste na stránce support.hp.com/...

stáhnout Ovladač Synaptics TouchPad (Windows 10 v1703) a nainstalovat jej.

Po hodině přestane reagovat myš #2
hodnocení

Snad se to nesekne. Předtím se to už po 20 minutách seklo. Zatím se to stahuje.
hodnocení

Nainstalovala jsem to. Dala jsem spustit, ne uložit. Vadí to? Nevidím to nainstalovaný.

Nevadí, že jste nedala uložit, ale spustit. To totiž nebyla instalace, ale samorozbalovací balíček s instalací. Pokud jste v "instalaci" nic neměnila, rozbalila se Vám instalace na místní disk C do adresáře SWsetup, podadresáře SP82031...teprve tam je setup.exe

Zde dáte Další -> Přijímám ujednání -> další -> dokončit. Nikde nic nainstalováno neuvidíte, protože se jedná o ovladače. Rozdíl by se poznal z těch printscreenu, o kterých jsem psal že sem máte vložit...

Po hodině přestane reagovat myš #3
hodnocení

Já tam ale nemám SP82031, ale jiné SP 82032 a setup.exe tam není. Jen setup. Jak se vloží print screen?

Raději ten setup stáhněte tedy znova - kontroloval jsem odkaz a mělo by to stahovat soubor SP82031.exe, čili by se to mělo i rozbalit do stejné složky. Tamto bude jiný driver neboli ovladač...
Poznámka: to, že nevidíte koncovky, neboli přípony souborů je tím, že to má windows10 ve výchozím nastavení vypnuté. Ale jakýkoliv soubor má i svou příponu ...dokumenty z wordu mají koncovku .DOC, pisnicky .MP3, tabulky XLS, obrázky JPG, dokumenty z acrobatu maji .PDF, atd atd... a spustitelné programy mají právě koncovku EXE. Podle koncovky spustí počítač ten správný program, ale protože uživatelé přípony s železnou pravidelností mazali a tak počítač nevěděl, co je to za soubor, tak je schovali. Uživateli by to mělo být vlastně jedno, jestli má soubor na konci xxx, docx, baf, či mňau.. důležité je, že se to vždy otevře ve správném programu. Ale to jsem trochu odbočil :))
printscreen je ofocení obrazovky - na klávesnici k tomu slouží tlačítko printscreen (někdy též PrtScn - hledejte na klávesnici vpravo nahoře). Stiskem obrazovku ofotíte do "neviditelné schránky" a pro "vyvolání" musíte tento obrázek někam vložit - takže třeba program malování. Start -> napsat malování -> spustit -> a protože je obrázek už zkopírovaný, chceme jej jen vložit... takže buď stiskněte tlačítko Vložit nebo kláves.zkratku Ctrl+V dále už soubor jen uložíme někam do svých dokumentů a následně při psaní příspěvku vložíte přes tlačítko Procházet (neboli vložení souboru)

hodnocení

Zrovna znovu stahuju ten odkaz.
hodnocení

Je to uložený mezi staženými soubory. A nejde to ani otevřít.
hodnocení

U to printscreenu vím by se mě to mělo zeptat po zmáčknutí tlačítka, kam to chci uložit, ne? A to se neptá... Nedělá to nic, když to zmáčknu.
hodnocení

Pane Jakube, já nevím, kde jsou ty Události a Obecné. kde to přesně je? Pokud už nemůžete přispívat nejde to, můžete napsat do Vnitřní pošty, prosím? Napadlo mě, jestli mi ten notebook neblbne kvůli tomu, že nemám nainstalovaný Microsoft Edge. Je vhodný k tomuto počítači.

Odneste ho do té alzy... to bude pro oba rychlejší.

01.02.19 13:01
hodnocení

Dobře.
hodnocení

Už ho mám. Museli přeinstalovat celý počítačový operační systém. Teď mi dělají ještě 1. spuštění.

hodnocení

2x

1) přeinstalovat ovladače myši popř přendat do jiného USB
2) pokud je možnost zkusit jinou myš

3) reklamace (před tím vše v NB zálohujte, můžou vám vrátit zcela prázdný NB), mohla by být vadná základní deska

doplněno 30.01.19 14:21:

Překopírujte si všechno na flashku... fotky, dokumenty, záložky z prohlížeče... co vás napadne. Z reklamace se může vrátit prázdný.

hodnocení

Já mys jako takovou nemám. Ta šipka jezdí, ale levé tlačítko nefunguje po 45 minutách a točí se kolečko jako, že to nabíhá, ale nenabehne nic. Musim to vypínačem vypnout. Zálohovat myslíte jak? Uložit fotky a soubory na flashku? Děkuju.
hodnocení

Do Alzy musím stejně. Sama si to neopravím. To mám radost. Měsíc na něj budu čekat.

hodnocení

2x

Asi bych se držel toho, co zde napsal @yakub , ale to pro vás bude patrně španělská vesnice, když ani nevíte, jak vypadá PC myš. Nemluvě o tom, že není vyloučeno, že byste mohla i něco pokazit. Někoho znalejšího ve svém okolí nemáte, kdo by uvedené operace vyzkoušel?

hodnocení

Nemám kamaráda chlapa tady. Pokusím se sama nebo za pár dní tu mám instalatéra na baterii. Ale zeptat bych se ho mohla.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nemáte ten NTB položený na nějaké měkké podložce (např. na peřině), která by ucpávala jeho větrací otvory? To by se mohl přehřívat a potom grafika zatuhne. Neslyšíte před zatuhnutím NTB vyšší (hlučnější a zvyšující se) otáčky ventilátoru? Není NTB na spodní straně horký? Zdravím!

doplněno 30.01.19 21:34:

nikc - skoro bych řekl, že to bude to přehřívání. NTB potřebuje stále větrat a to na klíně nebo na peřině nemůže - brání se tím, že zatuhne grafika (celý NTB) a nejde ovládat. Provozujte NTB jen na pevné podložce (třeba si dejte na klín nebo na peřinu pod ten NTB nějakou pevnou desku).

doplněno 30.01.19 21:36:

nikc - takto (na peřině) "odpravil a uvařil" nový NTB kamarádův synek (dokonce mu byl jedno, že ventilátor "řve").

hodnocení

Ano. Bylo tomu tak, ale už jsem ho vypla. Byl sekly a kolečko se točilo, když jsem klikla na něco. Mívám ntb na klíně nebo nebo posteli. Mám ho skoro 2 roky. Ten předešlý noťas se mi taky rozbil po necelých 2 letech.
hodnocení

Jinak mám v mobilu internet.
hodnocení

Je to možné. Vlastně mě to taky trochu napadlo, že by to mohlo být i tím. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]