Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám starou ale plně funční tiskárnu HP laserJet 1010
koupil jsem si 2 tonery (od jednoho dodavatele, kupuju pravidelně 2x2 za rok již pár let). Najednou jeden toner tiskne uplně krasně, a když vložím druhý, tak při tisku z tiskárny se ozývá divný zvuk jakoby něco o něco drhlo a pak vyjede papír celý učmouděný.
co to je? čím to je? proč to je? dokážete někdo poradit?
děkuji
to je toner i se selenovým válcem? uď je kazeta špatně usazena, nebo nemáte vyčištěn zásobník odpadního toneru, nebo dobře nestírá zbytek toneru, reklamoval bych
Technici mě asi zabijou, ale - vyndej toner, odšoupni krytku ať vidíš takovej ten dlouhej zelenej válec, navlhči si papírovou utěrku lihem a opatrně ho otírej, vždycky ho musíš pootočit, abys ho utřel kolem dokola. Pak vem vysavač a důkladně vysaj vnitřek tiskárny kolem toho toneru, kam až se dostaneš. Je to asi prasárna a určitě teď pár servismanů omdlí, ale mě to pomohlo.
neomdlí, selenový válec se může čistit pouze lihem ale pozor ne na slunci, minimálně v přítmí, raději ve tmě...jinak se dá světlem zničit..
tiskarnu jsem vyčistil ale nepomáhá. Ten válec mi ani nejde pootočit v rukách,(ten druhej toner pootočit sice z obtížemi ale jde, ale ten "špatnej" stejným způsobem nejde).
ale když dám druhej toner do tiskarny tak to tiskne správně, dám první toner a tiskne čmouhy, dám druhej toner a zase tiskne správně a čistě. Zkusím X krát a ten druhej toner to pokaždé vytiskně krásně. Takže si nemyslím žeby na to měla vliv nečistota v tiskárně, ale itak jsem ji vyčistil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.