Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout PC natvrdo?

Od: ret* odpovědí: 11 změna:

Jak vypnout pc,když zhasne monitor a nechci přitom pouze vytáhnout zástrčku nebo ho jinak vypnout "natvrdo".

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

0x

Nevím OS, ale např. u Visty se dá v podrobnostech napájení změnit nastavení z režimu spánku na vypnout počítač, u XP ve vlastnostech napájení zrušit podporu režimu spánku. Nevím, jestli to pomůže

Také by nebylo marné zkontrolovat počítač na spyware a malware např pomocí

Spybot Search Destroy a MalwareBytes Antimalware

rony.dobrodruh.net/...

ret*
hodnocení

OS mám XP a mám zrušenou podporu spánku.Ale mám starý monitor Leo,tady asi bude zakopaný pes.PC není zas tak starý,je to Acer Aspire.Yapíná se otočením klíčku a vypíná se myší příkazem Vypnout na monitoru.

hodnocení

0x

Nové počítače se vypínají úplně normálně. Pokud máš počítač hodně starý a AT zdrojem tak tam zdroj běhá trochu na jiném principu, neni tam jen spínač na bedně,ale je tam přímo vypínač (2 polohy tlačítka). To máčkneš a vypneš kompa. Ale jako z thého dotazu vůbec nejsem moudrej, normálně bych řekl že pc když zhasne monitor tak zhasne i bedna a počítač je vypnutý

ret*
hodnocení

Není to starý PC,Acer Aspire,ale zapíná se otočením klíčku a vypíná příkazem Vypnout na monitoru,takže kdzž zhasne monitor,PC hučí vesele dál.OS mám XP.

Xp říkáš, pak bych omrknul to zapínání klíčkem jestli to nemá více poloh anebo by to nešlo tim samým klíčem vypnout.A jinak v xp Ovládací panely-možnosti napájení-upřsnit-povely tlačítka napájení..a zkus si s tím pohrát, snad se povede.S pozdravem Adam*cteni*

jabraka*
hodnocení

0x

To Ret:

ty v podstatě nevidíš,jak vypnout PC software postupem.Musíš na tvrdo.XP si s tím poradí.

JABRAKA

troja*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o malý stříbrný klíček, kterým se otáčí na čelu bedny, tak je to jen na odpojování klávesnice, když někam odcházíš a nechceš aby Ti tam někdo něco dělal. Používá se hlavně když je na stole hodně pořadačů a může se postrčením pořadače vrazit do klávesnice a stisknout nějakou klávesu. Počítač může být nový, ale ve starém typu bedny (r. 1990-3).

doplněno 10.01.09 07:46:

O nastavení časů, spořič obrazovky, uspání, vypínání s návratem s hybernací je něco tady jnp.zive.cz/...

doplněno 10.01.09 20:28:

Pokud by se skutečně jednalo o starší bednu - minitower, je možné, že vypínačem (vpravo nahoře) se zapíná i vypíná. Monitor byl zapojen přímo na zdroji bedny a tak s vypnutím PC se vypnul i monitor (ten se samostaně nevypínal). Tehdy se vypínal PC ručně po hlášce na obrazovce něco jako: Nyní můžete vypnout Windows 95, i později 98.

Poslední doplněk jsi ani neměl psát páč jsi to totálně pomotal, takže pro upřesnění. Minitower neznamená starý typ bedny, je to souvoslost s AT zdroji kde bylo jiné tlačítko (2 polohy)- to jsem psal, dále monitor i v době AT zdrojů mohl vést ze zdroje nebo ze zásuvky

Tazatelovo počítač bych rád viděl páč zas taková záhada to být nemůže :D

troja*

... já tu bednu, jako tenkrát, vidím před sebou. 5,25"FDD, pod ní 3,5"FDD, vpravo vypínač - 2 diody - reset a otvor pro klíček. Některé bedny měly vypínač vzadu.

Nebo Notebook "Vanda"a v něm první Win95, který měl jen 3,5"FDD a muselo se přepisovat z 5,25"FDD (Slušovice) ve velké bedně na 3,5"FDD a pak kopírovat, nebo instalovat, to byly Winy asi na 12 disketách.

doplněno 10.01.09 22:42:

P.S. Pokud máš zájem o W-7, tak tady je něco: zive.cz/...

radotinak*
hodnocení

0x

jestlize vam zhasl monitor tak se pokuste na masine bnajit hlavni vypinac pocitace kdyz by tam nebyl tak jedina moznost ho vindat ze savky kabeli a nebo jestli mate upne cernou obrazovku to a je tam videt jenom kousek obrazovky tak mate nelegalni windows

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Mohl bys specifikovat termín "zhasne monitor"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]