Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilita docx a doc

Od: vincent odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám problém v tom, že mám OFFICE 2007, který mi neumožňuje plnohodnotné používání souborů docx. V podstatě se mi jedná o to, že když dostanu formulář v docx, který obsahuje k zaškrtání čtverečky (formuláře), nemohu tento čtvereček zaškrtnout. Poraďte mi prosím, jestli s tím jde něco dělat. Nechce se mi kvůli tomu kupovat nové Office. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nainstalujte si LibreOffice zdarma

vincent
hodnocení

LibreOffice jsem si nainstaloval, ale stejně to nefunguje... Nicméně děkuji.

V takovém případě je potřeba se važně zamyslet nad dvěma věcmi:

1) zda takový formulář vůbec na něco potřebuji

2) zda by kompatibilita neměla být spíš problém vydavatele než příjemce

hodnocení

2x

Zkuste toto. Nebo zde.

Microsoft Office Compatibility Pack mi bez problémů funguje spolu s MS Office XP a dokumenty .docx otvírá normálně.

Open Office, popř. Libre Office to samé.

lobo*
hodnocení

2x

mám problém v tom, že mám OFFICE 2007, který mi neumožňuje plnohodnotné používání souborů docx
Což je samozřejmě nesmysl. Právě formát souborů docx je výchozím od verze Office (Word) 2007 nahorů.

Výše zmíněný Microsoft Office Compatibility Pack je pak určený pro verze Office 2007 níže, tedy Office 2003, Xp atd, které používají formát doc.

Ani Libre Office si s FORMULÁŘEM vytvořeným ve Wordu neporadí, prostě potřebujete Word.

V první řadě je potřeba pořádně sledovat obrazovku, zda při otevření daného souboru není zobrazena nějaká hláška ohledně zabezpečení a nebo se rovnou podívat na nastavení zabezpečnení aplikace Word

Office-> Možnosti -> Centrum zabezpečení -> Nastavení centra zabezpečení -> Nastavení ovládacích prvků ActiveX

V případě přetrvávájících potíží a za předpokladu, že formulář není "tajný" mohu otestovat.

vincent
hodnocení

Nejsem sice úplný amatér v používání Wordu, ale nemohu najít cestu, kterou mi radíte zkontrolovat = Word

Office-> Možnosti -> Centrum zabezpečení -> Nastavení centra zabezpečení -> Nastavení ovládacích prvků ActiveX
Můžete mi poradit jak na to... Děkuji.

lobo*
Office - je myšleno to velký kulatý tlačítko v levém horním rohu. Píšu to z paměti, sem na tel.

figurek*
hodnocení

0x

jj, word už dávno není čím byl.

První problém : formát docx znamená, že soubor je uložený v binární formě, kterou starší office nepřečte. Při zpětné konverzi se některá data ztratí.

Druhý problém : i ty aktivní prvky, zaškrtávátka a rozbalovátka, jsou vytvořené v binární formě, kterou starší office nepřečte. Třetí problém : V Libre Office ho možná otevřete, ale těžko bude plně funkční. Váš soubor vám kixne v nečekanou chvíli, protože stoprocentní kompatibilita neexistuje.

Osobně nevěřím, že se vám tenhle soubor povede pořádně rozjet jinde, než v novém Office.

doplněno 30.01.19 09:36:

Promiňte, ale taky byste mohl vědět, že když je špatný vercajk, je vždycky špatná i práce. Jestli nejste ve wordu úplný amatér, potom nechápu, proč si nepořídíte pořádný Office. To je první věc, kterou bych udělal já.

Centrem zabezpečení se asi myslí Trust Center a povolení aktivních prvků. Mrkněte se na obrázek. Dostanete se k němu přes menu File (soubor) - úplně dole klikněte Options (možnosti)...a zase úplně dole Trust Center (centrum zabezpečení) a jste tam.

Kompatibilita docx a doc

lmgify
hodnocení

0x

Jestli to je jednorázovka, tak co zkusit tu 10-denní verzi Of/...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]