Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor na hry ( PUBG )

Od: kafkis odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám dotaz. ohledně herního monitoru.

1, chtěl jsem se zeptat zda je lepší panel TN nebo VA

2, pokud víte o nějakém dobrém monitoru do 7000,- . klidně poštele odkazy rád se podívat.

děkuji moc za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

radekkkkk
hodnocení

0x
czc.cz/... Tenhle bohatě stačí za příznivou cenu

still10k*
hodnocení

0x

Také zdravím. To se nedá takhle jednoduše paušalizovat, jestli je lepší TN, IPS, nebo VA, každému vyhovuje něco jiného. To záleží na mnoha faktorech, na požadované ceně, uhlopříčce, rozlišení, frekvenci, grafické kartě, způsobu připojení, atd.

TN panely jsou pro hráče téměř ideální, ale mají své limity. Jsou velmi levné díky nepříliš nákladné výrobě. Ale hodí se jen opravdu na ty hry.
Oproti tomu IPS panely mají lepší podání barev a pozorovací úhly, ale jsou dražší a mají vyšší odezvu.
VA je takový univerzál, slučuje dobré vlastnosti obou, ale má zase své mouchy.

Monitory s 10-bitovým QLED SVA panelem jsou celkem drahé, ty dobré jsou okolo 20-30ti tísíc. Vše se odvíjí od částky, kterou jste ochotný do svého hraní investovat.

Rád bych vám sem hodil nějaký nástřel: uhlopříčka 27", F/...
Já osobně bych šel do VA panelu, ale je to jen můj názor. Někdo jiný zase nedá dopustit na TN panel, jiný zase nic jiného než IPS nepustí do baráku *smich*

krtek66
hodnocení

0x

strašně se mi vždycky líbí ty dotazy typu... "chci na hry a mám na 5000,-" ...za ty prachy koupíš tak monitor do kanceláře na word a internet

still10k*

Tak dá se koupit i za 5, ale bude to opravdu to herní minimum. Jsou různé akce, výprodeje, či rozbalené zboží. Tazatel na to má 7tis a to už je celkem slušný herní monitor i s kýženým VA panelem, řekl bych takový zlatý střed, kopromis - cena/kvalita. A ty se dají koupit i za 5 ve zmíněných akcích apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]