Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po zapnutí jakékoliv hry mi po chvíli freezne a buď se složí do lišty, nebo úplně spadne. Občas vše běží bez problému, ale to není častý scénář. Teploty jsou v pořádku. RAM taky. Zdroj vše utahá. PC projetý antivirem, nic nenalezeno. Už jsem zoufalý. Dokáže mi někdo poradit? :D
Procesor i7-8700K
Grafika GeForce GTX 1060 (6gb)
Deska MSI Z370 Gaming plus
Ramky 2x 8GB
Zdroj EVGA 500B (500W)
To může způsobovat milion věcí. Možná milion a půl. Zkusme to nějak zúžit:
Nejsou v PC ještě jiné potíže? Objevuje se opravdu jen tento jediný problém? Co drivery, aktuální? Jak starý máte hardware?
Jiné potíže jsem neregistroval. Jedině při hrách, a to dokonce jen při některých. Drivery jsou kvůli tomu schválně smazané a nainstalované znovu. PC je poskládaný, no nejstarší věc není ani rok stará, pokud nepočítám disky.
Takže dříve to nedělalo? Zkuste si vzpomenout, co jste mezitím s PC dělal, co instaloval, měnil v nastavení. Podezření zagaryho také může mít opodstatnění, projeďte PC nějakým lepším antivirem, jestli nemáte v systému schovanou nějakou těžařskou potvoru. Třeba eset.com/...
Moc často tohle neradím, ale někdy je to opravdu nejlepší rada - čistou instalaci Win jste zkoušel? Měla by to být sice až poslední možnost, ale někdy je to nejjistější cesta k nápravě. Zkusil bych čistou instalaci Win, pak drivery a hned hry a zkoušet, jestli to bude padat. Až pak bych postupně instaloval ostatní soft.
Dobrý den, já bych ještě doporučil projet si PC programem CCleaner (v jeho základním nastavení) a vyčistit takto registr OS (většinou je tam nějaká chyba po instalaci hry či programu). Než hru spustíte, tak vypněte vše nepotřebné co by mohlo zbytečně PC zatěžovat (ve Správci spuštěných programů / procesů). A zkuste si v nějaké problémové hře ubrat na grafice (detaily a rozlišení). Dejte potom vědět, jestli jste v řešení problému pokročil. Zdravím!
CCleaner nepomohl :/ hry jsem zkoušel i s minimálním grafickým nastavením, ale komponenty by měly utahat i ultra. Také to nepomohlo. Přes správce úloh jsem povypínal vše co tam nepatřilo, taky nic. Přemýšlel jsem, že by to mohl dělat nějaký program, co jsem si natahal do počítače, ale antivir nic neodhalil .
Teploty jader procesoru nepřesahují 55 stupňů, grafika je zhruba na 60 stupních. Pak jsou tu nějaká data, kterým nerozumím, ale aspoň je přepíšu. :D
GPU Core 89%
Memory Controller 50%
Video Engine 0%
Memory 33%
Nu teploty mohou napovědět, ale víc by pomohlo vytížení...pokud těch 89% u jádra grafiky je vytížení v klidu (tedy jen u spuštěných Windows), tak je to dle mě nějak podezřele moc... grafiku tam nemá co takhle vytěžovat. Těch 60 stupňů je taky dost, pokud je to v klidu...
Napadají mne dvě věci... buď tam opravdu jede nějaký miner, jak už jsem psal (může to být nějaký sofistikovanější, který nebere 100% výkonu, aby nebyl nápadný), nebo ta sestava špatně chladí a jak pustíte hru tak teplota na grafice vyletí prudce nahoru, což by mohlo v důsledku vést k pádu té hry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.