Nejste přihlášen/a.
Na mém počítači mě odchází záložní baterka biosu, takže když ho ráno zapnu mám tam datum v minulosti.
Pokud spustím prohlížeč, tak se mi stránky na které chodím zobrazí a datum v minulosti jim nevadí - až na jednu
a tou je centrum - hodí mi to toto hlášení:
Chyba zabezpečeného spojení
Při spojení s www.centrum.cz nastala chyba. Odpověď od serveru OCSP není ještě platná, protože obsahuje datum v budoucnu. Kód chyby: SEC_ERROR_OCSP_FUTURE_RESPONSE
Požadovanou stránku nelze zobrazit, protože nelze ověřit autenticitu přijatých dat.
Kontaktujte prosím vlastníky webového serveru a informujte je o tomto problému.
Ale tam je datum v minulosti a ne v budoucnu.
A proč to ostatním nevadí?
Dělá to hlavně na stránkách, jejichž adresa začíná HTTPS? K zabezpečení komunikace s takovými stránkami se používá SSL certifikát, který má ale omezenou platnost. Takže při špatně nastaveném času v systému se ocitáte mimo platnost certifikátu a proto prohlížeč zobrazuje tahle upozornění na chyby v zabezpečeném spojení.
Vyměňte CMOS baterii, nastavte správný datum a problém zmizí. Jako dočasné řešení do výměny baterie po každém startu pc nastavte správný datum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.