Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící podložka pod notebook 17

Od: mourek* odpovědí: 5 změna:

Prosím poradte jaká je dobrá chladící podložka pod notebook .Nebo podle čeho si vybrat tu správnou? děkuju :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Notebook udržovaný v čistotě, pravidelně čištěné chladicí cesty od prachu a provozovaný tak, aby byl dostatečný přívod chladicího vzduchu (ne na kolenou, na peřině apod) obvykle žádnou chladicí podložku nepotřebuje. Také by o tom jinak byla zmínka v Návodu.

Pokud o tu podložku moc stojíš, pak vybírej podle rozměrů podložky ve vztahu k notebooku a podle použitých větráků. Ovšem "jak vybrat tu správnou" je nesmysl. Nepoznáš, která je ta "správná".

still10k*
hodnocení

3x

Co to tady plácáte za nesmysly, že chladící podložka není potřeba? Ochlazováním se šetří komponenty, které se přehřátím postupně ničí. On se notebook klidně může sám uchladit, ale třeba při tom moc fičí a to může leckomu vadit. Ochlazováním pomocí podložky se tedy nejen šetří životnost komponent, ale i snižuje hluk v max. zátěži.

Podívejte se na stůl hráče, který má herní notebook a hraje pravidelně. Téměř každý má notebook na podložce. Protože když za něco dáte 35 nebo i 50 tisíc, tak se o to staráte a chladící podložka je z pohledu ceny notebooku minimální investice do životnosti.

Takže podle vás jsou všichni, co si kupují podložky, lautr pitomci, kteří si vlastně kupují něco, co nepotřebují?

Zapomínate na základní fakt, že hardware stárne a tím produkuje čímdál více tepla. Po nějaké době už se třeba v max. zátěži ani sám neuchladí, i když je odprašněný a přepastovaný. Tam je podložka dokonce nezbytná.

doplněno 28.01.19 08:08:

to mourek@: Já mám tuhle: czc.cz/...
Vybral jsem si ji z následujících důvodů:

≥ je to kombinace kovu a gumy, plastové jsou jen větrníky a klipsna s ovládáním otáček. Tedy z pohledu životnosti je to ta nejlepší podložka, kterou lze koupit, je prakticky nesmrtelná

≥ má tři větráčky, které si lze umístit kamkoliv po celé ploše podložky. Dva nechávám foukat do nasávacích otvorů na spodní straně a jeden na hardisk (dekl hardisku mám sundaný, takže fouká přímo na disk)

≥ nemá žádné USB porty, ledky a podobné blbosti, které jen žerou proud a jsou mi k ničemu, takže platím jen za to, co opravdu potřebuji

mourek*
hodnocení

hodnocení

1x

Na notebook nepotřebuješ žádnou chladící podložku. Respektive tvůj notebook ji nepotřebuje.

still10k*

to je nesmysl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]