Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zaujmout na FCB?

Od: karolina* odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem, mám prosbu o radu. Předesílám, že nemám ráda sociální sítě. Na LinkedIn mám profesní životopis a jinak pouze profil na FCB. Protože jsem malířka a sochařka, je pro mě podstatné, abych se i na Facebooku pohybovala v určitém okruhu lidí, kteří náleží do této profese nebo jsou veřejně činní. Postupně mi tam z okruhu lidí kolem mne, kolegů, spolupracovníků, lidí, které jsem za svůj život potkala, vstoupilo na 600 tzv. přátel. Z principu tam nedávám členy rodiny a nejbližší. I když je to osobní profil, považuji ho v podstatě za spíše pracovní. Tento okruh lidí v oblasti umění a kultury, který tam mám v přátelích, je ale specifický v tom, že většinou píší sami o sobě a o svých aktivitách, v podstatě propagují sami sebe, a to i na svých osobních profilech, a už nečtou o jiných. Když už tady mám ale kolem zmíněných 600 lidí, přesto bych je ráda na své Timeline zaujala. Principielně tam nechci dávat fotky rodiny a opravdu nepovažuji za zábavné, když si tam někdo denně fotí jídlo při obědě nebo spolucestující v autobuse. Vidím, že obdobný problém mají i někteří přátelé na Facebooku. Jeden to dělá tak, že např. vkládá pravidelně motivační citáty, aby tam nemusel stále něco nového vymýšlet, a lidé na ně kupodivu dobře reagují. Chtěnechtě musím profil udržovat, protože když mi někdo dává nějaký kšeft a nezná mě, často se podívá na profil, co tam píši, aby věděl o mně víc. Zmiňuji tam samozřejmě pracovní aktivity, ale ráda bych přidala něco, jako má jeden z mých přátel, motivační citáty, ale nechci už se zase opakovat. Má prosím někdo z vás zkušenost, z těch, kteří mají řekněme poloprofesionální či profesionální profil a chtějí nebo potřebují zaujmout, co na Timeline přidáváte? Klidně bych se na to vykašlala, ale živím sama rodinu a nechci zanedbat ani sociální sítě. Dnes je spousta lidí, kteří dělají do kumštu, a je jasné, že to prostě nejde bez sebepropagace. Samozřejmě svoji práci propaguji i na vlastních webových stranách atd. Děkuji za zkušenosti a tipy z vaší praxe. Ještě dodávám, že mi je 44, že zase nebudu dávat infantilní obrázky [:)] .Fan page ani skupinu vytvářet nechci. Dík [:*] [:srdce:]

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsem zhruba stejné věkové kategorie a nevím co by se muselo stát, abych exhiboval na FB a ještě řešil, jak zaujmou někoho - to s radostí přenechávám svým pubošům, kteří FB prožívají až komicky - asi jako většina pubošů.

Nebylo by lepší najít si nějaké fórum, kde se schází Vám podobná komunita?

Já třeba navštěvuji mnoho odborných i zájmových fór a se spoustou lidí z nich se i slezeme xichtem v xicht.

To mi přijde normálnější než ujetý FB...

karolina*
hodnocení

stačí číst můj příspěvek,kde vysvětluji v oboru nutnost sociální sítě a důvody. neptám se na radu "nepsat na fcb a zrušit ho",ale čím zaujmout.nejde o zájmová fóra,ale prezentaci své osoby,kterou si může kdokoliv najít,důvody jsem napsala.děkuji

pavelka*
hodnocení

2x
Co to je FCB...?Nemám,nepotřebuji a žiju.
Než ksichbook,tak to raději vlastní stránky.

hodnocení

2x

A proč nechcete Fan page? Osobní profil je prostě osobní profil, ale Vy nechcete zaujmout svou osobu, Vy chcete zaujmout svou prací. A na to jsou právě FB stránky. Taky je mám, oproti profilu (kromě toho, že to jsou primárně dvě rozdílné věci) tam je prostor pro údaje, které potřebuje znát Váš (potenciální) zákazník nebo někdo, kdo se o Vaši tvorbu zajímá.

Moje okolí dělá do grafiky a bez stránek na FB by se neobešlo. Osobní profil opravdu nikoho nezajímá. Lajknout něčí stránky, protože se mi líbí tvorba toho člověka, je diametrálně odlišné od FB přátelství. Vy to tak možná nevidíte, ale právě ti lidé, které chcete zaujmout, dost možná ano ;)

hodnocení

1x

Na osobní prezentaci bohatě vystačí osobní webové stránky a zveřejnění webové adresy. Třeba i pomocí krátké upoutávky na YouTube a pod.

jankoralovsky
hodnocení

0x

Ahoj,

na FB a IG sdílím převážně svůj osobní život a lidé z okolí na to reagují poměrně dost. Mám vcelku hodně reakcí, srdíček apod. Určitě to není náplň mého života, ale dělá mi to radost, když se to, co sdílím, líbí ostatním. Sdílím často odkazy na oblíbenou hudbu, aktivity + případné foto na nějaké akci, či sem tam jednou za půl roku mojí osobní profi vyfocenou fotku.

P.S. Umět dobře kreslit je dobrá věc, čím zaujmout. Kamarád má takto spousty reakcí na své kresby. Například, že nakreslí lva, či podobné lidem milující zvíře.

iz*
hodnocení

0x

Chcete-li kohokoliv něčím zaujmout, musíte vycházet z jeho zájmů, psát o tom, co jej zajímá. Tady myslím moc lidí z oblasti umění a kultury (tedy ani moc konkrétních tipů) nenajdete.

A s těmi motivačním/...

karolina*
hodnocení

0x
Dekuji za tipy a pekny den!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]