Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DLNA server na WIN 10 nefunguje

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám nový notebook ASUS s OS WIN 10, který by měl již obsahovat vlastní DLNA server. Nastavil jsem všechno dle návodu, ale TV program přijímaný přes Internet se mi nedaří vysílat do LG smart televize. Na starém notebooku jsem měl WIN Vista a DLNA sefrver zajišťovala nějaká aplikace s názvem NERO. Tu ovšem už nemám, abych ji znovu nainstaloval. Poradí mi někdo, jak nastavit ty proklaté WI10, aby fungovaly jako DLNA server a vysílaly stream videa i se zvukem?

doplněno 02.02.19 15:19:

Poradí mi někdo, jak nastavit ten server DLNA, aby se streamovalo do TV online to, co je na obrazovce notebooku? Jedná se mi o sdílení programu TV SKYLINK.

doplněno 02.02.19 15:21:

Mám naistalován serviio server.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

r3ady
hodnocení

2x

stáhni si serviio , nic lepšího není

hodnocení

Díky za tip, stáhnul jsem to a už mohu přehrávat a sdílet soubory umístěné ve zvolených adresářích. Potřeboval bych však také sdílet televizní videa přehrávané na notebooku pomocí aplikace SKYLINK LIVE a to mi zatím nefunguje. Na televizním přijímači je v menu volba ONLINE, ale ta je nefukční. Nevím, jak to nastavit.

pavelka*
hodnocení

1x
Umí to i VLC.
Né teda DLNA,ale stream ano.
Alois,nebude lepší(jednodušší) kabel HDMI?
hodnocení

Nebude, vzdálenost je přes chodbu cca 13 m.

tomas11*
hodnocení

0x

no a?

alza.cz/...

doplněno 20.02.19 10:40:

Já to samé na chajdě 20metrový - žádný problém *ua*

krtek66

No b...HDMI delší jak 5m ztrácí na kvalitě...

Nevím, kde jste vzal, že nad 5m ztrácí na kvalitě. Osobně doma mám ten nejobyčejnější 15m HDMI kabel na propojení PC s TV skrz 2 místnosti. Nikdy jsem neměl žádný problém s kvalitou přenosu dat, odzkoušeno i na vyšších datových přenosech (film 1080p s DTS zvukovou stopou).
V práci máme v zasedačkách rozvod HDMI od stolu po zdech k projektoru okolo 20 m běžně. Tam do toho navíc vstupují další propojovací kabely od stolu k notebooku a různé propojky a redukci HDMI/Displayport.

hodnocení

0x
Google Chrome, viz. např. návod zde: vojtechkral.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]