Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomuže to zlepšit výkon?

Od: dankoss* odpovědí: 11 změna:
dobrý den, mam starší pc ze základní deskou
msi fm2 - a55m - p33 z procesorem amd athlon x2 340 a chci si koupit ramky 8gb a grafickou kartu nvidia gt 710 2gb, chci se zeptat jestli tyto veci mohu vpohode nasadit na zakladni desku a bude to slapat a popripadne jestli mi to zvedne i fps u hrach
dekuju dopredu za odpoved
Daniel Maršík
doplněno 24.01.19 13:02: alza.cz/... a tenhle procesor?
doplněno 24.01.19 15:55: nasel jsem na sbazaru amd athlon x4 740 a po domluve za 500 kc, ramky jsem si vybral alza.cz/...
a k te grafice na sbazaru, pujde kdyz je to pci 3 kdyz mam na zakladovce pci 2 popripadne kdyz to ma pamet gddr 5 nebo to nezalezi?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Napsal bych to jinak. Máte krabici a zdroj (i když i ten asi bude mít to nejlepší za sebou. Ostatní je na prodej za korunu na aukru.

Za cenu ramek a grafiky ten upgrade nestojí...

Jakýkoliv pokus o vylepšení je neekonomický.

Starší Athlony jsou topidla, grafika na nic, kdo ví jaký disk.

Takže - kolik chcete investovat? Od toho se dá odrazit.

doplněno 24.01.19 14:14: Takže pokud nechcete improvizovat a pouze investovat, pak jedině v kombinaci s čínou...- ebay a X4 840 za 700,-, k tomu ramky 2x4GB za 450,- a GTX z bazoše za max. 1500,- - třeba sbazar.cz/... v CZ na procesor nebo ramku jsou nesmyslné - 99% jsou to lidi, co si koupí z číny a chtějí na tom narýžovat 599% navíc. Jedině ta GTX 750 by se tam hodila... lepší už nedoporučuju, protože netuším, co máte za zdroj. A za 820,- je dnes v nabídce SSD disk 240GB.procesor 700+ramky450+GK 1200+disk 800jste trochu nad limit... ale bude to relativně slušný pc
doplněno 24.01.19 16:11:

Kupovat tak starý věci jako nový v obchodě je totální békovina.

Jedině bazoš nebo čína - rozpis jsem uvedl.

To hlavní, co pomůže, bude SSD + grafická karta. Pokud to má dnes 4GB RAM, stačí jen grafika gtx750 2GB a bude to pohoda...

Takže znova - nejdřív SSD nový - třeba tento , Grafickou kartu - inzercí jsou mraky, můžete zkusit nabídnout o 200 méně, určitě uspějete. Ram celkově 6GB stačí, tj. 2 v grafice a 4 RAM - ale systém musí být 64bitový.

procesor X4 podle možností - ale nebude to brzda... brzdou je deska samotná

Třeba tady je minimálně dvakrát lepší PC za tisícovku - protože za 2 litry prodává bedny, celkově 3200,- - sbazar.cz/...

dankoss*
hodnocení

do 3 000kc max

X4 740 - oprava procesoru - cena stejná

hodnocení

2x

Tak na tuhle desku je třeba především pořádný procesor ( výběr zde), protože ten, který tam máš je ten nejslabší šrot, který se do téhle desky nechá dát. Po upgradu CPU pak při zvýšení kapacity RAM na 8GB (až 32GB) a použití přiměřeně kvalitní GK se parametry tvého PC celkem výrazně zlepší.

doplněno 24.01.19 13:30:

@dankoss: To je z bláta do louže. V mé odpovědi klikni na odkaz "výběr zde"a tam najdeš seznam vhodných CPU i s parametry.

dankoss*
hodnocení

takže podle vás to nemá cenu, ci tedy mám dělat? jiny pc se mi už kupovat nechce, jednině někde sehnat procak?

dankoss*
hodnocení

když mám na teto zakladovce soket fm 2 tak tam nemohu dokoupit procak ze soketwm fm 2+

X4 840 je poměrně slušný procesor...ale FM2+...a do FM2 patice Vám pasovat nebude..

dankoss*
hodnocení

0x

díky, ssd a ram 8g budu kupovat až 21 unora, zitra si jedu za 500 pro procesor amd athlon x4 740 za 500 a v nedeli s jedu pro tu grafiku gtx 750 2gb jk jste posilal a bude teda fungovat kdyz ma pci 3 a na zakladovce mam pci 2

GK je zpětně kompatibilní... potřebujete jen v případě windows 64bitovou verzi a ovladače na daný systém... na procesor si stáhnete z webu, možná bude chtít aktuální bios... Ke grafice se z pravidla dodává i dvd s ovladači.

a průběžně mrkejte na bazoš, sbazar atd. - ty ramky se dají koupit třeba za 3-400,- a ne tak draho na alze

dankoss*
hodnocení

0x

tak vám moc děkuji za pomoc, zítra procesor a v sobotu grafika a pk dokoupit ssd a ramky

přeju vám hezký den a jeste jednou diky vsem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]